U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
x
Zoek
Filters

Assos

Om de geschiedenis van Assos te kennen moet je eigenlijk teruggaan naar midden tot begin jaren ’70. Toni Maier-Moussa, een Zwitsers ingenieur wou carbon gebruiken om een super aerodynamische fiets te ontwikkelen. Samen met de universiteit van Zürich kon hij het Amerikaans Ministerie van Defensie overtuigen om hen toegang te lenen tot het gebruik van carbon (toen alleenrecht van de USA).

Toen ze echter test in de windtunnel doorvoerden ontdekken ze nog een belangrijke factor: kleding. De toenmalige wollen tenues zorgden voor veel weerstand. Ook de blote huid gaf nog veel weerstand. Dus begon Toni te zoeken naar een alternatief. Dat vond hij bij zijn vrouw Elaine. De lycra tenues van onder andere skiërs leek veel minder luchtweerstand te genereren. Assos was geboren. De naam werd gekozen door de Griekse moeder van Elaine. Het betekent: de eerste, de beste.

Door de jaren heen blijft Assos ontwikkelen. Het meest opvallende aan het merk is de duurdere kledij, maar ook collecties die langer blijven doorlopen. Daarom geldt een van hun slogan: ‘Buy less, Buy better.’ Koop minder, maar beter.

Bij Fashion for Cycling zijn we een stardealer van Assos. We kunnen hun volledige collectie aanbieden: fietsbroeken, collants, ¾ broeken, fietstruien met korte en lange mouwen, windvestjes (gilets), ondergoed en tal van vesten. Dit voor zowel dames als heren.

Sorteren op
Toon producten per pagina

3/4 BROEK ASSOS Hk.sturmNuss

Giet het van de regen, maar wil je toch gaan fietsen? Deze driekwart collant van Assos kan je over je gewone koersbroek trekken. Deze SturmNuss bevat geen zeemveel, maar heeft wel extra isolatie tegen de koude en is uiteraard waterbestendig.
€195,00 €278,50

3/4 COLLANT ASSOS Hk.laalalaiLady_S7

Asso H.laalalaiShorts_s7 nieuwe dames specifieke fietsbroek voor de prestatiegerichte vrouw. De hk.laalalai_s7 bibknicker is anatomisch gevormd specifiek voor het vrouwelijk lichaam. Deze knicker is voor de dames die een perfecte pasvorm, een mooie look, verbeterde prestaties en totaal comfort eisen. Elastic Interface zeem met impact foam 8mm, memoryfoam en Goldengate (zeem zit niet volledig vastgestikt aan de broek om wrijving te voorkomen).
€180,00

3/4 COLLANT ASSOS TK tiburu

3/4 collant Assos TK tiburu, Laag volume, speciaal ontwikkeld voor lente & herfst • Royal Comfort s7 équipe zeem • Ademend en isolerend • Waterafstotend • Windbescherming aan de liesstreek • Combineer-tip: te gebruiken in combinatie met mouwloos gilet iG.falkenZahn & lange mouwen onderhemd skinFoils
€230,00

ASSOS Active Cleanser

Assos is geen goedkoop merk. De kleren zijn uitermate kwaliteitsvol en daarom wil je er zorg van dragen. Om deze kledij te wassen raden wij steeds handwas of een sportwasprogramma aan, waarbij u gebruikt maakt van de Assos Active Cleanser. Dit product springt zorgzaam om met elastische stoffen, heeft een neutrale pH en is geurloos. Daarbovenop zorgt de Assos Active Cleanser dat de stof beter kan ademen. Inhoud: 300ML
€15,00

ASSOS Active Cleanser 1liter

Assos is geen goedkoop merk. De kleren zijn uitermate kwaliteitsvol en daarom wil je er zorg van dragen. Om deze kledij te wassen raden wij steeds handwas of een sportwasprogramma aan, waarbij u gebruikt maakt van de Assos Active Cleanser. Dit product springt zorgzaam om met elastische stoffen, heeft een neutrale pH en is geurloos. Daarbovenop zorgt de Assos Active Cleanser dat de stof beter kan ademen. Inhoud: 1L
€31,10

ASSOS Chamois Crème

Als de kwaliteitszeemvellen van Assos niet voldoende zijn, kan je nog steeds het broekvet als extra bescherming toevoegen. Deze zalf gaat ‘wrijvingswonden’ tegen en koelt de huid af. Het heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Je brengt de zalf aan voor je gaat fietsen, maar vermijd intieme zones. Daarnaast kan je de zalf ook aanbrengen na elke wasbeurt. Zo behoudt het zeemvel zijn soepelheid en krijgt het een extra antibacterieel laagje. Deze gel is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.
€16,00
Sorteren op
Toon producten per pagina