Sportvoeding

Er zijn 502 producten

Niet alleen voldoende trainen, maar ook gezonde voeding heeft een grote impact op je fietsprestaties. Naast een gebalanceerd en gezond dieet, kan het handig zijn om dit aan te vullen of af te wisselen met sportvoeding. Er bestaat sportvoeding in alle vormen en maten. De meest gekende vind je hier:

 

Dorstlessers

Een dorstlesser is een isotone - of ...

Niet alleen voldoende trainen, maar ook gezonde voeding heeft een grote impact op je fietsprestaties. Naast een gebalanceerd en gezond dieet, kan het handig zijn om dit aan te vullen of af te wisselen met sportvoeding. Er bestaat sportvoeding in alle vormen en maten. De meest gekende vind je hier:

 

Dorstlessers

Een dorstlesser is een isotone - of hypotone sportdrank met een suikergehalte tussen de 40 & 80 gram/liter. Het doel van deze dorstlessers is de vochtvoorraad op peil houden en de nodige mineralen te blijven aanvullen. Deze dorstlessers zijn eenvoudig op te nemen door het lichaam vanwege de lage concentratie.

 

Energiedranken

Een energiedrank is een sportdrank met een koolhydraatgehalte tussen 80 en 150 gram. Het suikergehalte is dus vele malen hoger dan bij dorstlessers. Let op: omdat energiedranken de maaglediging kunnen remmen, zijn ze enkel geschikt in situaties met minimaal vochtverlies of bij lichte inspanningen.

 

Gels & Liquids

Wil je tijdens het fietsen snel energie binnenkrijgen? Dan zijn onze gels en liquids iets voor jou! Met gels en liquids krijg je een energieboost door de snelle aanvoer van licht verteerbare koolhydraten. Sommige gels en liquids verschaffen naast energie ook extra magnesium, kalium en natrium.

 

Recuperatie

Na een grote inspanning is het belangrijk dat je voor sportvoeding gaat die snelle en trage koolhydraten combineert om het lichaam snel van glycogeen te voorzien. De meest herstellende sportdranken bevatten ook extra eiwitten om het spierherstel te bevorderen. Tijdens het sporten verlies je ook heel wat vitamines en mineralen. Herstellende sportdranken bevatten daarom ook vitamines en mineralen om het verlies opnieuw aan te vullen.

 

Proteïnen
Proteïnen zijn heel populair bij kracht- en duursporters. Hoewel je met een gebalanceerd dieet al voldoende proteïnen opneemt, zijn er heel wat sporters die kiezen voor extra proteinen om zo de spieropbouw en het herstel van de spiervezels na het sporten te herstellen. Sportvoeding met proteïnen worden best zo snel mogelijk na de inspanning ingenomen.

 

Sportrepen
Sportrepen zijn energy bars op basis van koolhydraten en zoetstoffen. Ze voorzien jouw lichaam snel van energie en zijn licht verteerbaar. Verder worden deze sportrepen ook voorzien van extra proteïnen. Deze sportrepen worden vooral ingenomen tijdens de inspanning.

 

Supplementen
Binnen de sportwereld bestaan er heel wat voedingssupplementen met elk hun eigen werking. Bij Fashion for Cycling kan je terecht voor BCAA's, Omega 3 supplementen, Fat Burners, Ketonen en meer. Heb je vragen over welk voedingssupplement jij het best gebruikt? Neem contact op met onze experts of spring binnen in een van onze winkels voor meer info.

 

Tabletten

Tabletten zijn voedingssupplementen in de vorm van een tablet. Het voordeel van tabletten is dat je ze eenvoudig kunt meenemen en altijd een correctie portie binnenhebt.

 

Brengt het grote aanbod sportvoeding vooral verwarring? Geen zorgen, onze medewerkers helpen je graag bij het vinden van de perfecte sportvoeding voor jouw doel. Neem contact op of spring binnen in één van onze winkels.

 

 

Minder
Meer
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.