• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

Sportvoeding

Er zijn 563 producten

Om tot uitstekende resultaten te komen op de fiets heb je niet alleen een kwalitatieve uitrusting nodig, zowel op vlak van materiaal als op vlak van kledij, een uitgebalanceerd eetpatroon is minstens even belangrijk. En om je gezonde eetpatroon aan te vullen is er meer dan voldoende sportvoeding voorhanden, in de vorm van bijvoorbeeld voedingssu...

Om tot uitstekende resultaten te komen op de fiets heb je niet alleen een kwalitatieve uitrusting nodig, zowel op vlak van materiaal als op vlak van kledij, een uitgebalanceerd eetpatroon is minstens even belangrijk. En om je gezonde eetpatroon aan te vullen is er meer dan voldoende sportvoeding voorhanden, in de vorm van bijvoorbeeld voedingssupplementen, sportdranken, herstelvoeding en energiegels. Zo voorkom je dat je tijdens het fietsen zonder ‘brandstof’ valt en vul je na de inspanning makkelijk de verloren energievoorraad terug aan. Koop jouw sportvoeding nu online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Sportvoeding kopen?

Zoals gezegd bestaan er heel wat verschillende soorten sportvoeding. We geven je hier een kort overzicht.

 

  • Sportdranken: Er bestaan drie belangrijke soorten sportdrank namelijk hypotone, isotone en hypertone. Het grote verschil zit hem in de samenstelling en dan met name in de hoeveelheid koolhydraten per liter. Bij een hypotone sportdrank ligt dit lager dan 40 gram per liter, bij een isotone tussen de 40 en 80 gram en bij een hypertone is het hoger dan 80 gram. Veruit de meeste sportdranken komen in poedervorm en moet je oplossen met water.

  • Sportgels: Om een snelle energieboost te krijgen zijn sportgelletjes ideaal. Zulke gels zijn een soort papje dat heel licht verteerbaar is. Daardoor worden de voedingsstoffen ook snel opgenomen. Gels zijn ideaal tijdens een zware inspanning en zijn makkelijk en snel in te nemen. Er is een zeer breed gamma van smaken en een aantal sportgels bevatten extra cafeïne.

  • Herstelvoeding: Na een flinke inspanning is het belangrijk om met behulp van herstelvoeding je reserves opnieuw aan te vullen. De basis van een goede hersteldrank is steeds dezelfde: eiwitten, vocht, zout en koolhydraten. De toevoeging van vitamines en mineralen vult ook dit verlies opnieuw aan. 

  • Proteïnen: Proteïnebars en proteïneshakes helpen je met de spieropbouw en spierherstel. Heel wat recovery shakes bevatten daarom een hoge waarde aan proteïnen. Je neemt proteïne-sportvoeding in na de inspanning.

  • Sportrepen: Sportrepen voorzien je lichaam snel van energie door middel van koolhydraten en zoetstoffen. Deze energy bars die je eet tijdens de inspanning geven je een echte energieboost. Er bestaan daarnaast ook nog bijvoorbeeld proteïnebars die eerder op herstel focussen.

  • Sportvoedingssupplementen: Een gezond eetpatroon is key, maar je kan je waarden ook aanvullen met sportvoedingssupplementen. Die brengen onder andere je ijzer, vitamines, collageen, omega 3, magnesium of leucine naar een hoger niveau.

 

 Sportvoeding voor de prestatiegerichte fietser

Iedere fietser heeft de juiste sportvoeding nodig, of je nu af en toe eropuit trekt voor een ontspannen fietsrit of deelneemt aan wedstrijden. Er is daarom voor iedereen kwalitatieve sportvoeding beschikbaar in ons ruime assortiment. Til je waarden naar een hoger niveau met bijvoorbeeld sportvoedingssupplementen en neem zowel een bidon met isotone sportdrank als een met hypertone sportdrank tijdens je wedstrijd. Weet je niet goed wat je precies nodig hebt? Aarzel niet om raad te vragen aan de winkelmedewerkers.

Koop kwalitatieve sportvoeding online en in de winkel bij Fashion for Cycling

De allerbeste sportvoeding van gecertificeerde merken koop je bij Fashion For Cycling tegen de laagste prijzen. Neem een kijkje in ons zeer uitgebreide aanbod en koop meteen online met gratis levering in België vanaf €50.

Minder
Meer
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.