Sportrepen

Er zijn 142 producten

Je hebt het José De Cauwer of een andere wielercommentator vast al eens horen zeggen: “Blijven eten en drinken.” Het is geen toeval dat dit credo telkens weer wordt herhaald. Als je op de fiets te maken hebt met een hongerklop, geraak je nog amper vooruit. Energierepen of sportrepen geven je de nodige energie om een hongerklop te vermijden en mi...

Je hebt het José De Cauwer of een andere wielercommentator vast al eens horen zeggen: “Blijven eten en drinken.” Het is geen toeval dat dit credo telkens weer wordt herhaald. Als je op de fiets te maken hebt met een hongerklop, geraak je nog amper vooruit. Energierepen of sportrepen geven je de nodige energie om een hongerklop te vermijden en misschien wel nog net dat laatste restje energie uit je spieren te halen om mee te strijden voor winst in een wedstrijd. Heb je een nieuwe voorraad sportrepen of andere sportvoeding nodig? Kies jouw favoriete smaak uit het ruime aanbod op de Fashion For Cycling-webshop of kom even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Energierepen kopen?

Op zich is de functie van een energiereep dezelfde als van een gelletje. Waar een gelletje zeer licht verteerbaar is en de energie van een gelletje zeer snel wordt opgenomen, wordt de energie in een sportreep iets trager vrijgegeven. Ze kunnen ook wat zwaarder op de maag liggen - afhankelijk van de precieze samenstelling - maar het is ook wel fijn om toch vast voedsel in de mond te hebben in de plaats van alleen maar vloeibare voeding.

 

Tijdens een lange training of een zware wedstrijd zul je wel verplicht zijn om onderweg een energiereep te eten. De voorraad energie die in je spieren en lever opgeslagen zit is ongeveer voldoende voor een inspanning van 1,5 uur, afhankelijk van de intensiteit. Je zal dus moeten bijtanken in de vorm van zowel drinken als eten.

 

Een energiereep is rijk aan koolhydraten met gemiddeld zo’n 20 à 40 gram koolhydraten per reep. Daarnaast zijn ze vetarm en zeer praktisch. Je stopt zo’n sportreep namelijk makkelijk weg in een van de zakjes van je fietsshirt. Omdat de energieafgifte doorgaans wat trager is dan bij een gelletje, kan je een sportreep ook gerust eten net voordat je op de fiets stapt.

 

Tot de energierepen behoren ook sportsnoepjes en sportcakes. Deze bieden dezelfde voedingswaarde als sportrepen, maar zijn qua textuur net wat anders. Wat ideaal is voor jou, hangt af van je persoonlijke voorkeur en welke smaak je graag hebt. Heb je last van lactose- of glutenintolerantie? Maak dan zeker gebruik van de filters om lactose- en/of glutenvrije energierepen te ontdekken.

Energierepen voor de prestatiegerichte fietser

Wat voor jou de juiste energiereep is, hangt vooral af van de omstandigheden. De glycemische index bepaalt hoe snel de energie van een sportreep wordt afgegeven aan je lichaam en dus ook wanneer je hem best eet.

Energierepen met een hoge glycemische index eet je net voor of tijdens de inspanning voor een echte energieboost. Ze zijn vooral geschikt voor net wat kortere inspanningen of om tijdens de finale op het juiste moment een energieboost te krijgen.

 

Bij energierepen met een lage glycemische index is de geproduceerde energie constanter. Je kan deze repen gebruiken als carboloader of tijdens de inspanning voor een constante energieafgifte. Daarnaast bestaan er ook energierepen met een gemengde glycemische index

 

Tijdens het trainen of tijdens een wedstrijd is de functionaliteit van sportrepen heel belangrijk. Het is pas vervelend als je eindeloos moet kauwen. Zeer warm of net zeer koud weer gaf vroeger wel eens problemen omdat repen smolten of net heel hard werden, zeker bij een chocoladecoating. Producenten zochten hiervoor een oplossing, zodat je altijd een goede zachte bite hebt ongeacht de temperatuur.

Ruim assortiment energierepen vind je op fashionforcycling.be

Ben je op zoek naar goede energierepen? In het ruime aanbod van Fashion For Cycling vind je vast de energiereep die jij nodig hebt. Bestel vandaag nog online met gratis levering in België vanaf €50 of breng een bezoekje aan een van onze winkels.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 142 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.