Proteïnen

Er zijn 67 producten

Naast koolhydraten en vetten zijn eiwitten of proteïnen de belangrijkste bouwstenen van je spieren. Het is daarom niet verwonderlijk dat proteïnen voor sporters van zeer groot belang zijn. En hoe meer je van je lichaam vraagt, hoe meer je extra proteïnen moet nemen om alle waarden op peil te houden. Proteïnen helpen je spieren niet alleen om sne...

Naast koolhydraten en vetten zijn eiwitten of proteïnen de belangrijkste bouwstenen van je spieren. Het is daarom niet verwonderlijk dat proteïnen voor sporters van zeer groot belang zijn. En hoe meer je van je lichaam vraagt, hoe meer je extra proteïnen moet nemen om alle waarden op peil te houden. Proteïnen helpen je spieren niet alleen om sneller te herstellen na een zware inspanning, maar zorgen ook voor spieropbouw. Bij sporters die vaak fitnessen is het gebruik van proteïneshakes en proteïnebars al lang ingeburgerd, maar ook voor wielrenners bewijst het zijn nut. Koop proteïnerijke sportvoeding daarom meteen online bij Fashion For Cycling via de webshop of in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Proteïnen kopen?

Er zijn verschillende manieren om wat sportvoeding betreft de nodige proteïnen binnen te krijgen. Er bestaan bijvoorbeeld proteïneshakes, proteïnebars en whey proteïne shakes. Daarnaast kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een proteïnerijk ontbijt in de vorm van een ontbijtshake of zelfs een cake op basis van poeder dat je mengt met water tot een beslag en dan bakt in de oven. Het hangt er dus maar vanaf welke vorm jij fijn vindt.

Wanneer je proteïnerijke sportvoeding het beste inneemt, hangt af van wat je precies wil bereiken en van de precieze samenstelling. Sportvoeding met een hoge waarde aan proteïnen kan je namelijk gebruiken als herstelvoeding (al mag je de voordelen van specifieke recoveryshakes niet onderschatten), maar je kan ze ook gewoon doorheen de dag innemen als aanvulling op je dieet.

De voordelen van het gebruik van proteïnen

Proteïnerijke sportvoeding heeft heel wat voordelen. We sommen er hier enkele op.

 

  • Een proteïneshake of whey proteïne shake komt goed van pas na een zware wedstrijd of training. Veel sporters hebben het dan moeilijk om te eten doordat ze te diep in het krachtenarsenaal hebben moeten tasten. Een shake is dan een goed alternatief.

  • Er bestaat proteïnerijke sportvoeding die je specifiek voor het slapengaan moet innemen. Proteïnen dan innemen versnelt nog het spierherstel.

  • Naast spierherstel staan proteïnen ook in voor spieropbouw. Ze dragen er dus aan bij dat jij meer watt kan trappen.

  • Proteïnen optimaliseren je metabolisme. Als je genoeg proteïnen in het lichaam hebt, zal je lichaam zich tijdens het trainen richten op vetverbranding. Proteïnen helpen je dus onrechtstreeks afvallen. Wel zo handig als je vaak in de bergen fietst.

Hoogwaardige proteïnerijke sportvoeding vind je bij Fashion For Cycling

Wil jij ook het onderste uit de kan halen zodat je in topvorm aan de start van je volgende wedstrijd of trainingsrit met je vrienden verschijnt? Koop dan proteïnerijke sportvoeding in de webshop van Fashion For Cycling of stel al je vragen aan onze medewerkers in de winkel.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 67 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.