Sportgels

Er zijn 108 producten

Tijdens het bergop fietsen een volledige energiereep opeten is geen sinecure. Ook tijdens de finale van een wedstrijd wanneer je liefst je handen aan je stuur houdt en misschien al door het beste van je krachten heen zit, is een energiereep niet echt handig. Een sportgel komt dan veel beter van pas. Zo’n gelletje geeft je de noodzakelijke hoevee...

Tijdens het bergop fietsen een volledige energiereep opeten is geen sinecure. Ook tijdens de finale van een wedstrijd wanneer je liefst je handen aan je stuur houdt en misschien al door het beste van je krachten heen zit, is een energiereep niet echt handig. Een sportgel komt dan veel beter van pas. Zo’n gelletje geeft je de noodzakelijke hoeveelheid koolhydraten en suikers zonder dat je lang moet peuzelen. Koop jouw voorraad sportgels van topkwaliteit meteen online in de Fashion For Cycling-webshop tegen de laagste prijzen of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Sportgels kopen?

Een sportgel of energiegel voorziet je tijdens het fietsen, lopen, zwemmen of het beoefenen van nog een andere sport van de nodige koolhydraten zodat je energievoorraad steeds op peil blijft. Een sportgel is ideaal tijdens een zware inspanning omdat het zeer gemakkelijk in te nemen is. Je scheurt eenvoudigweg met je tanden het scheurstrookje open en giet de substantie naar binnen. Bovendien wordt zo’n sportgel heel snel opgenomen door het lichaam omdat het vloeibaar is. Een energiegel wordt zo sneller opgenomen dan een energiereep. Een extra energiegelletje in je achterzak hebben zitten is dus nooit een overbodige luxe. 

Doordat een sportgel vloeibaar is, wordt de energie enerzijds snel opgenomen door de darmen en anderzijds voorkomt dit ook dat je last krijgt van je darmen. Zeker in volle inspanning wil je dit absoluut vermijden en als je te veel drinkt is het niet ondenkbaar dat je last zou krijgen.

Om je aan te moedigen voldoende sportgels in te nemen tijdens de inspanning, maken fabrikanten gels in een breed aanbod aan smaken. Zo vind je altijd wel een smaakje dat echt niet te versmaden is, waardoor je een sportgel innemen niet zal uitstellen. Naast smaakstoffen zijn er soms nog wat extra stoffen aan toegevoegd, zoals cafeïne, elektrolyten, mineralen of vitaminen.

De beste energie gels voor wielrenners

Energiegels bevatten een mix van koolhydraten. Ze bestaan grotendeels uit glucose en maltodextrine, en sommige bevatten ook fructose. Ze staan zo garant voor een snelle en geleidelijke energieafgifte.

 

Wat voor jou de de beste sportgel is, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur maar ook van wat je er precies van verwacht. Er bestaan namelijk sportgels als energiegel, maar ook als isogel.

 

  • Energiegel: Een energiegel is de klassieke sportgel die zorgt voor een echte energieboost. Deze sportgel bevat veel koolhydraten om je energieniveau op te krikken. Ze zijn - afhankelijk van merk tot merk - soms wat stroperig waardoor je na inname van de gel best voldoende water drinkt voor een goede vertering.

  • Isogel: Een isogel werkt als een isotone sportdrank en heeft als voordeel dat je er niet extra bij hoeft te drinken omdat de gels al zelf de juiste hoeveelheid vocht bevatten. Isogels zijn zeer handig als je het moeilijk vindt om genoeg te drinken tijdens de inspanning.

Sportgels bestel je eenvoudig bij Fashion For Cycling

Bij Fashion For Cycling vind je een zeer ruim aanbod aan sportgels van de allerbeste merken zoals SiS, Born, Powerbar en 6D Sports Nutrition. Plaats vandaag nog je bestelling tegen de laagste prijzen via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 108 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.