• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

Tijdrithelmen

Er zijn geen producten in deze categorie.

Waag jij je binnenkort aan een tijdrit of een triatlon? Dan is het aangewezen je een echte tijdrithelm aan te schaffen. Een tijdrithelm dragen of niet kan namelijk zomaar het verschil betekenen tussen winst en verlies. Best de moeite waard dus. Een aerohelm of tijdrithelm is echt gericht op snelheid en aerodynamica, waardoor je dit type enkel dr...

Waag jij je binnenkort aan een tijdrit of een triatlon? Dan is het aangewezen je een echte tijdrithelm aan te schaffen. Een tijdrithelm dragen of niet kan namelijk zomaar het verschil betekenen tussen winst en verlies. Best de moeite waard dus. Een aerohelm of tijdrithelm is echt gericht op snelheid en aerodynamica, waardoor je dit type enkel draagt tijdens een tijdrit of triatlon. Bij een gewone wegwedstrijd kies je voor een reguliere koershelm. Koop je gloednieuwe en razendsnelle tijdrithelm nu bij Fashion For Cycling via de webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Tijdrit helm kopen?

 

Bij het fietsen bevind je je als renner in een luchtstroom met een evenredige toename van de weerstand naarmate je sneller gaat. Een tijdrithelm in druppelvorm zorgt ervoor dat die weerstand geminimaliseerd wordt. Door de vorm wordt de luchtstroom onderbroken en luchtcirkels voorkomen. Deze luchtcirkels zouden zich aan de achterzijde van de helm vormen en je afremmen. Omdat tijdrithelmen volledig op aerodynamica zijn gefocust hebben ze heel wat minder ventilatieroosters dan gewone helmen. Het draagcomfort is daardoor wel een stuk lager. Er zijn qua uitzicht twee belangrijke types tijdrithelmen.

 

  • Tijdrithelm met lange punt: De meest klassieke versie van een tijdrithelm heeft aan de achterkant een lange punt. In de tijdritpositie eindigt deze punt halverwege de bovenrug omdat je rug bijna horizontaal ligt. Bij tijdrithelmen met een lange punt is het de kunst om je hoofd steeds zo recht mogelijk te houden om de aerodynamica optimaal te houden. Een verkeerde houding bij een tijdrithelm met lange punt doet de aerodynamica volledig teniet en zal je trager doen fietsen in vergelijking met een gewone fietshelm.

  • Tijdrithelm met korte of stompe punt: De laatste jaren kennen tijdrithelmen met een kortere of stompe punt een grote opmars. Bij testen in windtunnels blijken deze net zo aerodynamisch als tijdrithelmen met een lange punt zonder de mogelijke nadelen. Vooral als renners vermoeid geraken, wordt het moeilijk om de ideale positie aan te houden. Hierdoor worden ze net minder aerodynamisch.

De beste tijdrit helmen bestel je gemakkelijk op fashionforcycling.be

Met behulp van een tijdrithelm leg jij je volgende tijdrit vast en zeker aan een waanzinnige snelheid af. Ook in een triatlon is een tijdrithelm absoluut een meerwaarde, maar let er zeker op dat het toegelaten is in de wedstrijd waar jij aan deelneemt. Koop dus nu jouw ideale tijdrithelm tegen de laagste prijzen bij Fashion For Cycling.

Minder
Meer
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.