MTB schoenen

Er zijn 136 producten

Als je graag gaat mountainbiken, doe je dat beter niet met racefiets schoenen. Het lukt wel, maar het is veel minder efficiënt dan mountainbiken met mountainbikeschoenen omdat racefiets schoenen nu eenmaal niet zijn aangepast aan de specifieke omstandigheden. Mountainbikeschoenen zijn een pak robuuster en je kan er makkelijker op stappen. Dit is...

Als je graag gaat mountainbiken, doe je dat beter niet met racefiets schoenen. Het lukt wel, maar het is veel minder efficiënt dan mountainbiken met mountainbikeschoenen omdat racefiets schoenen nu eenmaal niet zijn aangepast aan de specifieke omstandigheden. Mountainbikeschoenen zijn een pak robuuster en je kan er makkelijker op stappen. Dit is noodzakelijk omdat de kans bij het mountainbiken (of veldrijden of gravelriden) groot is dat je een technische passage tegenkomt die te lastig is om op de fiets af te leggen. Bestel je nieuwe MTB-schoenen voor dames en heren nu via de Fashion For Cycling-webshop of kom even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag advies aan de medewerkers.

MTB schoenen kopen?

MTB-schoenen hebben net zoals racefietsschoenen gaatjes in de zool om schoenplaatjes te bevestigen. Die plaatjes dienen om vast te klikken in je klikpedalen. Klikpedalen voor een mountainbike zijn wel anders dan klikpedalen voor een koersfiets. Ze bieden je ook een optimale krachtoverdracht en zorgen ervoor dat je niet van je pedalen kan glijden. Waar je bij een klikpedaal voor een koersfiets maar aan 1 zijde kan inklikken, kan dat bij een MTB-pedaal aan de beide zijden

Mountainbikeschoenen hebben onderaan geen 3 gaten zoals racefiets schoenen, maar 2. Er is dus een tweepuntsbevestiging en je hebt daarop passende plaatjes nodig. De populairste zijn de Shimano SPD-plaatjes, maar daarnaast kan je ook voor bijvoorbeeld Time ATAC, CrankBrothers of Look MTB kiezen.

 

Hoewel mountainbiken in se een zomersport is, stappen veel fietsers in België en Nederland vooral in de winter op de mountainbike. ‘s Winters kan het uiteraard best koud en nat zijn. Het kan daarom aangewezen waterdichte MTB-schoenen te kopen. Gore-Tex membranen houden water en wind tegen zodat je nooit met koude voeten te kampen hebt. Neem zeker een kijkje tussen onze winterschoenen

 

Je hebt bij MTB-schoenen voor dames of heren verschillende mogelijkheden qua sluiting, zoals velcro, een draaisluiting of veters.

 

  • Velcro: Schoenen met velcro zijn nauwkeurig instelbaar en tijdens het fietsen aan te passen. Een klein nadeel is dat velcro mogelijk minder goed dicht blijft bij modderige omstandigheden. 

  • Draaisluiting: MTB-schoenen met een draaisluiting kan je uiterst nauwkeurig instellen. De druk wordt gelijkmatig verdeeld over de hele voet.

  • Veters: Ook veters kan je zeer nauwkeurig sluiten, maar ze komen ook makkelijker los. Veters zie je meer bij specifieke touringschoenen

Goede grip en ondersteuning met MTB schoenen

MTB-schoenen zijn uiterst robuust en bieden je maximale ondersteuning bij het fietsen. Om te verzekeren dat je er ook makkelijk mee kan wandelen, zijn de plaatjes ingewerkt en beschik je over een geprofileerde zool. Vaak heb je zelfs de mogelijkheid om vooraan extra pinnen (zoals bij voetbalschoenen) te monteren. Deze bieden je meer grip in glibberige omstandigheden. 

 

De ondersteuning is ook afhankelijk van de zool. Je hebt keuze uit rubber, composiet, composiet-carbon of full carbon. Een full carbon zool is de stijfste, waardoor de krachtoverbrenging op de pedalen het efficiëntst is. Ze is daarentegen minder comfortabel bij het lopen.

MTB schoenen bestel je op fashionforcycling.be

Koop jouw nieuwe MTB-schoenen meteen online via de Fashion For Cycling-webshop of kom eerst even langs in een van onze winkels om te passen. Je online bestelling wordt binnen de 1 tot 3 werkdagen verzonden en gratis bij je thuis geleverd in België vanaf een aankoopbedrag van €50.

 

MTB schoenen - FAQ's

 

Waarom draag je mountainbike-schoenen?

Als je gaat mountainbiken of gravelbiken, draag je het best mountainbike-schoenen. Dit type fietsschoen is heel wat steviger dan een gewone koersschoen om de impact van het fietsen in moeilijke omstandigheden te trotseren. Denk maar aan stenen, modder en boomwortels. Mountainbike-schoenen hebben ook meer grip onderaan zodat je makkelijk te voet door moeilijke passages kan. De schoenplaatjes zitten daarom verzonken in de zool. Bovendien kan je zelfs bij zeer modderige omstandigheden makkelijk in en uit de pedalen klikken.

Wat zijn de beste mountainbike-schoenen?

Wat voor jou de beste mountainbike-schoenen zijn, is vooral een persoonlijke keuze. En het hangt af van de omstandigheden waarin je gaat mountainbiken. In België en Nederland kiezen veel fietsers in de zomer voor de koersfiets en in de winter voor de mountainbike. Mountainbike-schoenen voor de winter moeten waterdicht zijn en voldoende isoleren - bijvoorbeeld met behulp van GoreTex-membranen - zodat je voeten het zeker niet koud krijgen. Al is voldoende ventilatie ook belangrijk om oververhitting te vermijden. Wie gaat biken in de zomer heeft schoenen nodig die goed kunnen ademen, maar zeker ook voldoende stabiliteit bieden.

Welke maat mountainbikeschoenen kopen?

In principe koop je koersschoenen en mountainbikeschoenen in dezelfde maat als je normale schoenmaat. Uiteraard is het heel belangrijk om uitgebreid te passen voordat je koopt. Hou er rekening mee dat de maatvoering kan verschillen per merk. Bij sommige merken zal je bijvoorbeeld een maat groter nodig hebben dan gewoonlijk, en bij andere dan weer een maat kleiner. Sidi mountainbikeschoenen bijvoorbeeld vallen eerder klein uit, waardoor het niet ondenkbaar is dat je een maat 43 nodig hebt terwijl je normaal schoenmaat 41 hebt.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 136 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.