Fietshandschoenen zomer

Er zijn 172 producten

Wie niet zo thuis is in de wielerwereld zal waarschijnlijk raar opkijken als hij in de zomer een wielrenner ziet met handschoenen aan. Bovendien zijn de vingers niet bedekt, terwijl handschoenen toch net dienen om je handen op te warmen? Dat is niet het geval bij zomer-fietshandschoenen! Het doel van het dragen van fietshandschoenen in de zomer ...

Wie niet zo thuis is in de wielerwereld zal waarschijnlijk raar opkijken als hij in de zomer een wielrenner ziet met handschoenen aan. Bovendien zijn de vingers niet bedekt, terwijl handschoenen toch net dienen om je handen op te warmen? Dat is niet het geval bij zomer-fietshandschoenen! Het doel van het dragen van fietshandschoenen in de zomer is je handen beschermen tegen blessures in geval van een valpartij, blaren en meer grip hebben op het stuur. Het is dus absoluut aan te raden om in de zomer fietshandschoenen te dragen. Nog op zoek naar een nieuw paar zomer-fietshandschoenen? Haast je dan naar Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen of bestel meteen via de webshop met gratis levering in België vanaf €50.

Fietshandschoenen zomer kopen?

Specifieke fietshandschoenen voor de zomer ademen uitstekend zodat ze je zweet perfect afvoeren. Daarnaast hebben ze ook korte vingers voor een optimale verluchting. Voor een ritje op de racefiets komen ze absoluut goed van pas. In de winter draag je uiteraard winter-fietshandschoenen.

 

Sommige zomer-fietshandschoenen hebben wel lange vingers, maar dit zijn dan specifieke mountainbike-handschoenen. Ondanks dat dit zogenaamde ‘volle’ handschoenen zijn, zullen je handen niet oververhit raken. Kwalitatieve mountainbike-handschoenen zijn namelijk goed ventilerend. Specifieke mountainbike-handschoenen bieden je meer bescherming bij een valpartij, en de kans op een valpartij is bij lastige trails toch aanwezig. Daarnaast beschermen ze je ook tegen takken, doorns en brandnetels die je in groten getale tegenkomt in het bos.

De voordelen van zomer fietshandschoenen

Hoewel handschoenen dragen in de zomer wat contradictorisch lijkt - net als een koerspetje dragen in de zomer - zijn er wel degelijk een aantal redenen waarom het absoluut een goed idee is.

 

  • Meer grip op het stuur: In warme temperaturen kan je flink gaan zweten. Dit kan letterlijk leiden tot klamme handjes waarbij het gevaar bestaat dat je handen van je stuur af zouden glijden. Zomer-fietshandschoenen bieden je heel wat meer grip op het stuur. 

  • Voorkomen van blaren: Heel wat renners hebben last van slapende handen op de fiets. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde positie. Fietshandschoenen met demping kan dit probleem (deels) verhelpen. Op de vaak oneffen Vlaamse of Nederlandse wegen zijn zomer-fietshandschoenen met padding geen overbodige luxe. Bij het fietsen over kasseien is het zelfs een noodzaak.

  • Bescherming bij een valpartij: Een valpartij. Hopelijk gebeurt het niet te vaak, maar het risico is er altijd. Als je valt, heb je de automatische reactie om je handen te zetten en zo je val te breken. Zonder fiets-handschoenen kan dit leiden tot lelijke blessures aan de handpalmen. Allesbehalve aangenaam!

De beste zomer fietshandschoenen bestel je gemakkelijk op fashionforcycling.be

Ben jij ook helemaal overtuigd van het voordeel van zomer-fietshandschoenen? Koop dan meteen jouw nieuwe paar fietshandschoenen en de rest van je wieleroutfit via de webshop van Fashion For Cycling of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.