Fietsbrillen op sterkte

Er zijn 16 producten

Sport beoefenen als je een bril nodig hebt, is niet vanzelfsprekend. Zeker bij balsporten is het dragen van een bril een vervelend gegeven. Voor fietsers waren er lange tijd geen specifieke fietsbrillen voor brildragers. Renners die een bril nodig hebben, hadden daardoor geen andere keuze dan hun gewone bril op te houden op de fiets of lenzen te...

Sport beoefenen als je een bril nodig hebt, is niet vanzelfsprekend. Zeker bij balsporten is het dragen van een bril een vervelend gegeven. Voor fietsers waren er lange tijd geen specifieke fietsbrillen voor brildragers. Renners die een bril nodig hebben, hadden daardoor geen andere keuze dan hun gewone bril op te houden op de fiets of lenzen te gebruiken in combinatie met een fiets-zonnebril. Gelukkig is daar verandering in gekomen. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden op de markt in de vorm van fietsbrillen op sterkte, zowel voor bij- als voor verziendheid. Kom je nieuwe fietsbril op sterkte even passen bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen of bestel meteen online. 

 

Fietsbrillen op sterkte kopen?

 

Ook als je een brildrager bent, kan je eigenlijk in veel gevallen een gewone fietsbril kopen. Bij heel wat fietsbrillen is het namelijk mogelijk de glazen achteraf op jouw sterkte te laten slijpen. Bij Oakley fietsbrillen bijvoorbeeld kan je het grootste deel van de lenstypes achteraf laten slijpen door een opticien. Hou er wel rekening mee dat dit vaak flink wat geld kost. Vraag bij de aankoop van een nieuwe fietsbril zeker na of het mogelijk is om de lenzen te laten slijpen!

Daarnaast kan je ook fietsbrillen al meteen op sterkte kopen, zowel voor verziendheid als voor bijziendheid en zowel met bifocale als multifocale glazen. Op die manier kan je dus goed zien als je aan het fietsen bent, wat toch uiterst belangrijk is. Je kan terug elke put in het wegdek en andere weggebruikers zien, terwijl je geniet van de voordelen van een fietsbril. Maar als je ook een leesbril moet dragen, bestaat de kans dat je je fietscomputer niet meer kan lezen. Dit los je op met bifocale of multifocale glazen in je fietsbril

Een nadeel van je geslepen lenzen is dat ze niet meer aanpasbaar zijn. Als je benodigde sterkte verandert, zal je dus ook nieuwe lenzen nodig hebben. Een fietsbril met een insert op sterkte kan dan een betere oplossing zijn. Een insert is een apart mini-brilletje dat je achter de gewone lens van een fietsbril klikt. Dit lukt niet bij alle brillen. Je kan zo’n insert makkelijk vastklikken en er weer uit halen. Je kan je fietsbril dus zelfs makkelijk uitlenen aan een vriend. 

Fietsbril op sterkte: een onmisbaar accessoire

Voor brildragers is een fietsbril op sterkte absoluut een onmisbaar accessoire. Zo’n bril beschermt je ogen namelijk tegen stof, opspattend vuil en insecten. Bovendien gaat een bril tranende ogen bij hoge snelheden tegen. Een gewone fietsbril doet dit uiteraard ook, maar als je ver- of bijziend bent, heb je daar eigenlijk niet veel aan. Scherp zien is en blijft nog altijd het belangrijkste op de fiets.

Bestel je nieuwe fietsbril op sterkte op fashionforcycling.be 

Heb jij ook een fietsbril op sterkte nodig? Aarzel niet en kom meteen even langs bij Fashion For Cycling in Lotenhulle om te passen met professioneel advies van onze ervaren medewerkers. Geen tijd om langs te komen? Je kan je nieuwe fietsbril op sterkte ook meteen online bestellen. Als de producten voorradig zijn, wordt je bestelling binnen de 1 tot 3 werkdagen verzonden en gratis bij je thuis geleverd in België vanaf €50.

Minder
Meer
Toont 1 - 16 of 16 producten

Product filter

Geschikt voor brildragers
Aantal lenzen meegeleverd
Smaller model
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.