ONDERDELEN

Er zijn 4026 producten

Heel wat fietsers zullen het niet graag toegeven, maar een streepje ijdelheid is velen niet vreemd. Ze willen met het allerbeste materiaal rijden en willen steeds het nieuwste van het nieuwste. Bovendien moeten de verschillende fietsonderdelen ook bij elkaar passen. Een stuurlint dat niet past bij het zadel? Neen, dat kan toch echt niet! Bij Fas...

Heel wat fietsers zullen het niet graag toegeven, maar een streepje ijdelheid is velen niet vreemd. Ze willen met het allerbeste materiaal rijden en willen steeds het nieuwste van het nieuwste. Bovendien moeten de verschillende fietsonderdelen ook bij elkaar passen. Een stuurlint dat niet past bij het zadel? Neen, dat kan toch echt niet! Bij Fashion For Cycling vind je daarom een ruim aanbod aan onderdelen voor de racefiets, mountainbike, gravelbike of zelfs je stadsfiets terug. Koop meteen online tegen de laagste prijzen via de Fashion For Cycling-webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Fietsonderdelen kopen?

Je koersfiets of mountainbike goed onderhouden is noodzakelijk om van een aangename fietsrit te kunnen genieten. Maar poetsen en smeren volstaat niet altijd. Een fietsketting slijt naarmate je kilometers maalt, een remgreep kan afbreken bij een valpartij en ook je banden hebben een beperkte levensduur. Gelukkig heeft Fashion For Cycling een ruim aanbod fietsonderdelen in huis zodat jij je fiets altijd kan herstellen of pimpen! Met een set nieuwe wielen of een paar high-end pedalen geef je je fiets in een handomdraai een echte upgrade.

Net als bij volledige fietsen is er ook bij fietsonderdelen een groot verschil in kwaliteit en prijs. Bij Fashion For Cycling gaan we voor het volledige gamma, van top-notch kwaliteit voor de profrenner tot budget-fietsonderdelen voor de af-en-toe-fietser. Het materiaal dat werd gebruikt om onderdelen te produceren en het gewicht spelen een grote rol in het bepalen van de kwaliteit. Bij fietspedalen bijvoorbeeld is dit verschil goed merkbaar. Toch hoeft een vervanging van fietsonderdelen niet altijd gepaard te gaan met een ‘upgrade’. Een Shimano Ultegra cassette van 11-32 bijvoorbeeld is niet beter dan een cassette van 11-25. Enkel de vertanding is anders. De cassette van 11-32 zal je wel in staat stellen om vlotter te klimmen doordat je met een kleinere versnelling kan rijden.

Je kan bij ons dus fietsonderdelen voor alle soorten fietsen. Bij fietsonderdelen voor de mountainbike ligt de focus eerder op robuustheid. Met een mountainbike begeef je je namelijk vaak op ruig terrein, waardoor alles tegen een flinke stoot moet kunnen. Racefiets onderdelen moeten dan weer heel licht zijn, maar ook lang meegaan. Daarnaast is aerodynamica bij een racefiets nog belangrijker dan bij een mountainbike.

Verbeter de sportprestaties met de juiste fietsonderdelen

Nieuwe fietsonderdelen kunnen je fiets niet alleen upgraden op vlak van looks, maar ook op vlak van prestatie. Ja, de juiste fietsonderdelen laten je sneller fietsen. We geven enkele voorbeelden.

 

  • Zogenaamde oversized pulley wheels (grotere derailleurwieltjes) kunnen je tot 10 watt winst opleveren in vergelijking met de standaard derailleurwieltjes. De ketting buigt namelijk minder waardoor ze minder frictie ondervindt. Met behulp van keramische lagers ga je helemaal als een pijl.

  • Een goed zadel levert je geen rechtstreekse winst in watt op, maar het is wel essentieel. Je fietsbroek mag nog zo goed zijn, als je zadel niet goed is voor jouw lichaam zal je toch zadelpijn krijgen wat je prestatie naar beneden haalt.

  • Ga je je nieuwe fiets volledig zelf samenstellen? Dan zal je een groepset moeten kopen. Een belangrijke keuze daarin is of je gaat voor schijf- of velgremmen en mechanisch of elektronisch schakelen. Elektronisch schakelen is populair omdat het altijd werkt (ook in extreem weer), je ketting nooit hapert en er zeer strak uitziet.

Zeer ruim aanbod fietsonderdelen vind je op fashionforcycling.be

Je vindt bij Fashion For Cycling in Lotenhulle en Geraardsbergen een gigantisch aanbod aan fietsonderdelen zoals buitenbanden, zadels, cassettes, fietskettingen, pedalen, trapassen, wielen of kettingbladen. Koop meteen via de FFC-webshop met gratis levering in België vanaf €50.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 4026 producten

Product filter

Tubeless ready?
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.