• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

Cassettes

Er zijn 201 producten

De cassette is een uiterst belangrijk onderdeel van je groepset, en kan over winst of verlies in een wedstrijd bepalen. De cassette bepaalt namelijk samen met je kettingbladen welk verzet je kan trappen. Als je grootste verzet in een sprint net te klein is, zal je niet genoeg afstand per omwenteling kunnen afleggen en het niet halen. Daarentegen...

De cassette is een uiterst belangrijk onderdeel van je groepset, en kan over winst of verlies in een wedstrijd bepalen. De cassette bepaalt namelijk samen met je kettingbladen welk verzet je kan trappen. Als je grootste verzet in een sprint net te klein is, zal je niet genoeg afstand per omwenteling kunnen afleggen en het niet halen. Daarentegen kan je ook een te groot verzet ronddraaien, waardoor je je benen helemaal kapot rijdt. De cassette en de ketting zijn de onderdelen die het snelst slijten en je dus het vaakst zal moeten vervangen. Koop jouw nieuwe fiets cassette daarom nu bij Fashion For Cycling via de webshop of in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Fiets cassettes kopen?

Er bestaan heel wat verschillende fiets cassettes met telkens een verschillend aantal tandwieltjes, een verschillende vertanding en van verschillende merken. Helaas kan je zeker niet elke fiets cassette op jouw fiets monteren. Welke groepset je hebt, bepaalt welke fiets cassette past. Zo kan je geen 11 speed cassette op een 10 speed groepset monteren en omgekeerd. Hou er ook rekening mee dat je voor een 10 speed cassette een 10 speed ketting nodig hebt, voor een 11 speed cassette een 11 speed ketting enzovoort.

 

Bovendien kan je niet zomaar verschillende merken gaan combineren. De body op je wiel is ook merkafhankelijk. Een Campagnolo-ketting kan je niet monteren samen met een Shimano-cassette. Merken zoals Miche of TA Spécialités maken wel cassettes die Shimano-, SRAM- of Campagnolo-compatibel zijn. 

Als je nu een 11-25 cassette op je fiets hebt zitten, maar in de Alpen enkele Alpenreuzen gaat bedwingen, kan het aangewezen zijn een andere cassette te monteren. Je kan bijvoorbeeld voor een 11-32 of 11-34 gaan. Let wel op dat je derailleur hierop voorzien is! Je zal mogelijk een derailleur met lange kooi moeten installeren. Zie je door het bos de bomen niet meer? Aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken in de winkel.

Fiets cassettes zijn vaak specifiek voor de racefiets of mountainbike gemaakt, maar in principe kan je wel een MTB-cassette gebruiken op je racefiets en omgekeerd. Mountainbike-cassettes zijn vaak een stuk groter dan cassettes voor de koersfiets omdat er andere versnellingen worden gebruikt. Daarnaast zorgen ze voor een betere afvoer van stof en modder. Je cassette is aan vervanging toe als de tandjes afgestompt zijn en de ketting overslaat. Als je je fiets cassette vervangt, moet je in principe ook meteen je fietsketting vervangen.

Op zoek naar een fiets cassette? Bekijk het ruime aanbod van Fashion For Cycling

Bij Fashion For Cycling weten we hoe belangrijk de juiste fiets cassette is. We hebben daarom steeds een ruime stock, zodat jij snel weer je trainingen kan afwerken met een nieuwe fiets cassette. Shop meteen online of ga naar de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 201 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.