Triathlon zadels

Sorteer op
NIEUW
ZADEL FIZIK TRANSIRO SD R5 135MM-1
€ 89,95
NIEUW
ZADEL FIZIK TRANSIRO LD R5 135MM-1
€ 89,95
ZADEL PROLOGO DIMENSION TRI TIROX 143MM-1
€ 109,95
ZADEL PROLOGO TGALE PAS 126MM TIROX HARDBLACK/GRIJS-1
€ 129,95
ZADEL SMP PRO T3 246X133MM-1
€ 184,95
ZADEL PROLOGO TGALE PAS CPC 126MM TIROX HARDBLACK/GRIJS-1
€ 169,95
ZADEL PROL.DIMENSION TRI CPC AIRING 143 WIT/ZILVER-1
€ 139,95
ZADEL SMP TOUR/MTB WELL 280X144MM-1
€ 84,95
ZADEL SMP PRO T2 260X156MM-1
€ 184,95
ZADEL PROLOGO DIMENSION TRI CPC-1
€ 139,95

10 producten

Waar je op de mountainbike vrij rechtop zit, zit je op een gravelbike wat meer voorovergebogen en op de koersfiets nog meer voorovergebogen. Die verschillende posities verklaren meteen waarom er MTB zadels, gravel zadels en racefiets zadels zijn. Bij een triathlon of bij een tijdrit zit je pas helemaal voorovergebogen op de fiets en daarom zijn er ook specifieke triathlon zadels. Die zijn weer net wat anders wat betreft hardheid, vorm en breedte. Uiteraard vind je de allerbeste triatlon zadels voor een pijnvrije triatlon of tijdrit bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen. Kom langs en aarzel niet om advies te vragen of bestel meteen online via de Fashion For Cycling-webshop.

 

Triatlon zadel kopen?

 

Een triatlon- of tijdrit-zadel is speciaal afgestemd op de aerodynamische fietspositie. Bij een tijdrit of triatlon lig je als het ware op je stuur en zit je heel ver naar voren. Dit is een totaal andere positie dan bijvoorbeeld op de mountainbike. Op de mountainbike en op de racefiets zit je als fietser meer op je zitbotjes achteraan het zadel. Op de tijdritfiets is dat helemaal niet zo. Je brengt de rit al zittend door op het perineum vooraan op het zadel

 

Niet zelden zal je een tijdrijder of triatleet maar de voorste 4 à 5 cm van het triatlon zadel zien gebruiken. Dit is echter normaal. De vorm van een triatlon zadel is daar ook op afgestemd. Triatlon zadels hebben over het algemeen een kortere en bredere neus zodat je ook vooraan lang comfortabel kan zitten. De invloed uit het triatlon van een kortere en bredere neus van het zadel zet zich trouwens ook meer en meer door bij racefiets zadels.

 

Bovendien wijst de neus van heel wat triatlon zadels ook naar beneden. Dit is opnieuw om je voldoende ondersteuning te kunnen geven in de extreem voorovergebogen fietspositie. Omdat je bij een triatlon zadel het meeste druk uitoefent op het perineum, is er heel vaak een uitsparing aanwezig om de druk in dat gebied te verlichten.

 

Bestel je nieuwe triathlon zadels eenvoudig en snel bij fashionforcycling.be

 

Ben jij aan het trainen voor een triatlon of wil je binnenkort een knaltijd neerzetten in een tijdrit? Dan heb je uiteraard het juiste triatlon zadel nodig zodat je de volledige rit pijnvrij en comfortabel kan fietsen. Kies daarom ook voor een van de triathlon zadels van Prologo of Selle SMP bij Fashion For Cycling. Je plaatst je bestelling makkelijk online via de webshop of kom even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.