Racefiets sturen

Er zijn 79 producten

Het juiste racefiets stuur op je fiets is cruciaal voor een aangename en comfortabele fietservaring. Zeker als je lange ritten maakt, kan een stuur dat niet goed op jouw maat is aanleiding geven tot een pak fysieke klachten. Het verkeerde stuur kan leiden tot tintelende handen, pijnlijke schouders of verstijfde polsen. En doordat je halsstarrig ...

Het juiste racefiets stuur op je fiets is cruciaal voor een aangename en comfortabele fietservaring. Zeker als je lange ritten maakt, kan een stuur dat niet goed op jouw maat is aanleiding geven tot een pak fysieke klachten. Het verkeerde stuur kan leiden tot tintelende handen, pijnlijke schouders of verstijfde polsen. En doordat je halsstarrig op zoek gaat naar een comfortabele positie kan je rug ook gaan opspelen. Een goed racefiets stuur is dan ook een echte noodzaak en is het waard om wat meer aan te besteden. Ben jij op zoek naar een nieuw racefiets stuur? Dan doe je er goed aan eens langs te komen bij Fashion For Cycling. 

Racefiets stuur kopen?

Racefietssturen komen in verschillende breedtes, namelijk 36, 38, 40, 42 of 44 cm. Om de juiste breedte te weten te komen, meet je je schouderdak. Dit is het breedste punt van je schouders. Over het algemeen moet die afstand overeenkomen met de breedte van je stuur. Vroeger hielden de mogelijkheden hier op, maar ondertussen zijn er al heel wat meer zodat je altijd een stuur vindt dat volledig op jouw wensen is afgestemd.

 

Een eerste keuze is die tussen carbon of aluminium. Een carbon racefietsstuur is enerzijds stijf zodat je strak kan insturen en minder stijf op andere plekken om schokken goed te absorberen. Een carbon racefiets stuur is vaak wel een stuk prijziger dan een aluminium racefiets stuur. De carbon racefietssturen uit het hoogste segment van bijvoorbeeld Deda hebben vaak een geïntegreerde stuurpen. Deze hangt dus vast aan het stuur voor extra stijfheid. Je moet dan ook meteen weten hoelang je stuurpen moet zijn.

Daarnaast zijn er verschillende stuurbochten, de traditionele, anatomische of compacte. Bij zo’n compact racefietsstuur bijvoorbeeld zit je extra diep in de beugels voor een aerodynamische houding. Een racefietsstuur met anatomische bocht heeft een recht stuk in de bocht om lang comfortabel in dezelfde positie te zitten.

 

Een volgend aspect is de flare. Dit is hoe ver de stuurbocht naar buiten staat en wordt gemeten in graden. Vooral gravel sturen hebben een grotere flare om het comfort en de stabiliteit te verbeteren.

Een laatste keuze gaat over de vorm van de bovenkant. Die kan rond zijn of plat met het oog op ergonomie of aerodynamica. Met een plat stuur kan je je handen comfortabel bovenop het stuur laten rusten zonder pijnlijke handen te krijgen. Bovendien is dit aerodynamischer dan een rond stuur. 

Verbeter je prestatie met het juiste koersstuur

Het juiste koersstuur kan je fietsprestatie dus wel degelijk sterk beïnvloeden. Een stuur dat is afgestemd op jouw lichaam zorgt ervoor dat je de juiste fietspositie kan aanhouden en zo geen last krijgt van blessures door een slechte houding op de fiets. Door een te breed of te smal stuur kan je last krijgen van je schouders, polsen of rug. 

 

En met behulp van de juiste combinatie van reach en drop kan je meer voorovergebogen zitten waardoor je automatisch een aerodynamischere houding aanneemt en dus sneller kan gaan.

Bestel racefiets sturen eenvoudig op fashionforcycling.be

Wil jij ook wel eens een aero racefietsstuur proberen? Of is je koersstuur gebroken bij een valpartij? Bij Fashion For Cycling ben je aan het goede adres voor alle types racefietssturen. Koop het jouwe snel online via onze webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 79 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.