• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

MTB sturen

Er zijn 19 producten

Uiteraard wil je tijdens je mountainbiketocht een optimaal comfort, terwijl je toch gezwind tussen de bomen kan laveren en de trails aan volle vaart naar beneden kan denderen. Het juiste MTB-stuur is daarbij uitzonderlijk belangrijk. Het kiezen van het juiste stuur is vaak een persoonlijke keuze, maar ook je fietspositie en de exacte MTB-activit...

Uiteraard wil je tijdens je mountainbiketocht een optimaal comfort, terwijl je toch gezwind tussen de bomen kan laveren en de trails aan volle vaart naar beneden kan denderen. Het juiste MTB-stuur is daarbij uitzonderlijk belangrijk. Het kiezen van het juiste stuur is vaak een persoonlijke keuze, maar ook je fietspositie en de exacte MTB-activiteit spelen een belangrijke rol. Het ene stuur is misschien wat comfortabeler, terwijl je met het andere veel mobieler bent en de bochten scherper kan aansnijden. Je ziet het dus: niet alleen stuurbreuk geeft aanleiding tot het kopen van een nieuw MTB-stuur. Ook het optimaliseren van je fietsplezier doet dat! Koop jouw nieuw MTB-stuur nu online bij Fashion For Cycling of kom even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en aarzel niet om extra uitleg te vragen.

MTB stuur kopen?

Er zijn twee grote types MTB sturen, namelijk flat sturen en rise sturen. Bij rise sturen zitten het midden van het stuur en de uiteinden niet op dezelfde hoogte (de uiteinden zitten hoger). Bij flat sturen is dat wel het geval. Flat sturen zijn vandaag de dag wat achterhaald. 

 

De rise hangt samen met de zogenaamde upsweep. Dit is de verticale hoek waarmee het stuur naar boven afbuigt. Een gemiddeld MTB-stuur heeft een upsweep tussen de 4 en 6 graden. Wat voor jou de juiste rise is van een MTB-stuur wordt beïnvloed door je fietspositie en natuurlijk ook je persoonlijke voorkeur. Als je heel groot bent, kan een stuur met een hogere rise comfortabeler aanvoelen dan een wat lagere rise. Je kan dan namelijk al snel het gevoel hebben dat het stuur te laag komt. Een grotere rise verhoogt de controle en vergroot het overzicht. Bij enduro en downhill is dit dus ideaal.

 

Daarnaast speelt ook de backsweep een rol. Dit is de hoek waarmee het stuur naar achter afbuigt. Zo goed als alle MTB-sturen hebben een kleine backsweep. Dit is ook nodig omdat zonder backsweep de polsen te veel zouden belast worden. Een even grote hoek als bij een stuur op bijvoorbeeld een stadsfiets is echter niet wenselijk. Hoe groter de backsweep, hoe minder direct het stuurgedrag. Als je houdt van agressief insturen, en graag tussen de bomen laveert, is een MTB-stuur met een beperkte backsweep dus aan te raden. 

 

Vervolgens zijn er ook MTB-sturen in verschillende breedtes. Een breedte van 80 cm - dat is dubbel zo breed als een racefiets stuur - is geen uitzondering. Dankzij een breed MTB-stuur overwin je makkelijker technische passages. Ook bij het klimmen helpt een breed stuur. Als je merkt dat jouw nieuwe MTB-stuur wat te breed is, kan je het altijd wat inkorten.

Bij de MTB sturen vind je ook de gravel sturen terug. Die zien er op het eerste gezicht uit als een klassiek koersstuur, maar de opbouw is toch wat anders. De flare bij een gravel stuur is namelijk over het algemeen veel hoger. De flare is hoe ver de stuurbocht naar buiten staat. Bij gravel sturen is een flare van 30 graden geen uitzondering! Je kan zo ergonomischer over onverhard terrein fietsen en ook technische passages of steile offroad afdalingen makkelijker bedwingen. Een gravelstuur is ook ideaal op je mtb tijdens een strandrace.

Koop jouw MTB-stuur makkelijk online via de Fashion For Cycling-webshop

Ben jij ook op zoek naar een nieuw MTB stuur om door de bossen te scheuren of steile offroad trails tot een goed einde te brengen. Kom dan zeker even langs bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag meer uitleg of plaats je bestelling meteen online.

Minder
Meer
Toont 1 - 19 of 19 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.