MTB wielen

Er zijn 38 producten

Een paar nieuwe MTB-wielen kunnen al meteen een grote upgrade zijn voor jouw mountainbike. Vooral stijfheid en duurzaamheid spelen een grote rol, naast uiteraard de factoren die bepalen of een specifieke MTB-wielset wel in jouw fiets past. Er zijn tegenwoordig zodanig veel mogelijkheden dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Aarzel da...

Een paar nieuwe MTB-wielen kunnen al meteen een grote upgrade zijn voor jouw mountainbike. Vooral stijfheid en duurzaamheid spelen een grote rol, naast uiteraard de factoren die bepalen of een specifieke MTB-wielset wel in jouw fiets past. Er zijn tegenwoordig zodanig veel mogelijkheden dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Aarzel daarom niet om bij je bezoekje aan de Fashion For Cycling-winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen advies te vragen aan onze ervaren medewerkers. Je keuze al gemaakt? Bestel dan meteen online met gratis levering in België vanaf €50.

MTB wielen kopen?

Een eerste factor die bepaalt welke MTB-wielen je kan kopen is de maat. Waar vroeger 26 inch de standaard was, is dat nu al enkele jaren 29 inch. Je zal al goed moeten zoeken om nog nieuwe 26 inch MTB-wielen te vinden. Daarnaast bestaat er ook nog 27,5 inch. Dit is een soort tussenmaat omdat velen eerst sceptisch waren over 29 inch. Vandaag de dag vind je 27,5 inch MTB wielen bij fietsen met een kleiner kader en downhillbikes. 

 

Ook MTB wielen voor velgremmen worden zo goed als niet meer gemaakt. Schijfremmen worden in de mountainbikewereld al heel wat langer gebruikt dan bij het wegwielrennen. Ze zijn daarom meer dan de standaard geworden.

 

Je fiets bepaalt dus welke MTB-wielen je nodig hebt. Oudere en goedkopere mountainbikes hebben vaak een quick release sluiting. Je nieuwe MTB-wielen moet je dan ook met een quick release kunnen sluiten. De steekas of thru axle komt meer voor. Deze steekas is 12 of 15 mm in diameter. Controleer dus goed hoe het bij jouw fiets is en of er eventueel adapters nodig zijn.

 

MTB Boost wielen geven je niet letterlijk een boost, maar het zijn eenvoudigweg wat bredere wielen. De naaf is breder wat de stand van de spaken beïnvloedt. Deze MTB-wielen zijn stijver en stabieler. Je fiets moet hier uiteraard op voorzien zijn.

 

Je moet er tevens rekening mee houden dat je MTB-wielen moeten passen bij je groepset. Het kan nodig zijn om er een andere body op te monteren. Er is bij schijfremmen ook het onderscheid tussen 6-gaats montage en centerlock, en je zal moeten kiezen tussen tubeless ready wielen of MTB-wielen voor gebruik met een binnen- en buitenband. Zo goed als alle nieuwe MTB-wielen worden tubeless-ready geproduceerd.

Verbeter de sportprestaties met de juiste MTB wielen

De juiste MTB-wielen kiezen is wel degelijk belangrijk voor jouw prestaties. Als je kiest voor tubeless-ready MTB wielen, kan je ook met tubeless MTB banden rijden. Deze banden kan je wat zachter oppompen voor meer grip en als je lek rijdt, herstelt de sealant in de band het lek. Je kan zo eenvoudig verderrijden. Ook de exacte discipline speelt een rol. Cross country riders verkiezen lichte wielen om vlot te laveren op een vlakke ondergrond door het bos. Wie liever enduro rijdt of downhillt, heeft stevigere MTB wielen nodig om de klappen op te vangen. Deze velgen zijn ook vaak wat breder om bredere MTB banden te kunnen monteren.

MTB wielen bestel je eenvoudig bij Fashion For Cycling

Ontdek ons mooie aanbod aan de allerbeste MTB-wielen en koop jouw nieuwe wielset meteen online met gratis levering in België vanaf €50 of kom gerust even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 38 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.