Piste wielen

Er zijn 3 producten

In de wintermaanden kiezen heel wat fietsers ervoor om op de piste hun kilometers te malen in plaats van op de koersfiets buiten. Bij nat en koud weer zit je dan tenminste droog en kan je dus in optimale omstandigheden trainen. Het juiste materiaal is dan ook uiterst belangrijk. Denk maar aan een goede singlespeed ketting. Maar ook goede wielen ...

In de wintermaanden kiezen heel wat fietsers ervoor om op de piste hun kilometers te malen in plaats van op de koersfiets buiten. Bij nat en koud weer zit je dan tenminste droog en kan je dus in optimale omstandigheden trainen. Het juiste materiaal is dan ook uiterst belangrijk. Denk maar aan een goede singlespeed ketting. Maar ook goede wielen zijn noodzakelijk. Je kan namelijk niet met je gewone racefietswielen op het houten ovaal terecht. Kies een van onze sets piste wielen en stap met een gerust gevoel de fiets op. Shop online of in de winkel.

Piste wielen kopen?

Piste wielen verschillen van racefietswielen doordat het tandwiel meteen op de naaf wordt gemonteerd. Dit zorgt voor de zogenaamde ‘vaste pion’. Als de wielen draaien, dan draaien de cranks meteen mee. Of dat nu vooruit of achteruit is. Je kan daardoor op de piste niet even je benen stilhouden. Pistefietsen hebben ook geen remmen, waardoor je moet stoppen door tegen te duwen op de pedalen.

 

De velgen van piste wielen zijn over het algemeen nog een stuk smaller dan van racefietswielen. Dit leidt er ook toe dat je minder brede banden kan monteren op pistewielen. De meeste piste banden of tubes zijn tussen 18 en 25 mm breed.

Op zoek naar piste wielen? Deze vind je bij Fashion For Cycling!

Wil jij ook met de beste piste wielen de piste op? Dan ben je bij Fashion For Cycling aan het juiste adres! Koop jouw nieuwe piste wielen meteen online of kom langs in onze winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 3 of 3 producten

Product filter

Materiaal
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.