Downhill pedalen

Sorteer op
PEDALEN SHIMANO PD-EH500-1
€ 59,95
PEDALEN SHIM PDM 8140 XT-1
€ 72,95
PEDALEN LOOK GEO TREKKING ROC 2020-1
€ 89,95
PEDALEN LOOK GEO TREKKING ROC VISION 2020-1
€ 119,95
PEDALEN LOOK GEO TREKKING 2020-1
€ 54,95

5 producten

Ben jij een echte durfal die graag aan ongekende snelheden een Alpencol offroad naar beneden scheurt, of deelneemt aan enduro wedstrijden? Downhill en enduro mogen dan wel onder de noemer mountainbike vallen, toch is het een andere wereld dan die van het cross country mountainbiken. De kledij is helemaal anders en ook aan de fiets zijn er veel verschillen. Ook de pedalen verschillen. Waar klassieke MTB pedalen heel klein zijn en je aan beide kanten kan inklikken, zijn enduro of downhill pedalen toch anders. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden. Koop jouw enduro of downhill pedalen nu online bij Fashion For Cycling of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

 

Downhill pedalen kopen?

 

Echte downhill pedalen zijn een pak breder dan klassieke MTB pedalen. Het contactoppervlak is een stuk groter waardoor de ondersteuning optimaal is en je je fiets beter onder controle kan houden op technisch uitdagende stukken. 

 

Er zijn twee soorten downhill pedalen: met inkliksysteem met kooi eromheen, en brede pedalen met grip maar zonder inkliksysteem. Die laatste soort mag je niet verwarren met ‘gewone’ flat pedals voor bijvoorbeeld op een stads- of touringfiets.

 

Zo zal je zien dat het lijkt alsof levende legendes in het downhillen zoals Loïc Bruni, Danny Hart of Greg Minnaar hun wedstrijden met gewone sneakers afwerken. Die schoenen zijn echter wel degelijk mountainbike-schoenen met een sterke rubberen zool die de grip op hun brede downhillpedalen verstevigt. Sommigen kiezen voor pedalen met kliksysteem, terwijl anderen pedalen zonder kliksysteem verkiezen. Vaak gaat het om persoonlijke keuzes waarbij elke biker zich het comfortabelst voelt. Sowieso voorzien downhill pedalen al een uitstekende grip bijvoorbeeld in de vorm van pinnetjes.

 

Downhill pedalen koop je bij Fashionforcycling.be

 

Ga jij je binnenkort ook wagen aan downhillen of enduro rijden? Of voel je je eenvoudigweg comfortabel op de mountainbike met behulp van pedalen met een groter oppervlak, met of zonder inkliksysteem? Aarzel dan niet en bestel jouw downhill pedalen of andere fietspedalen snel online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.