Binnenbanden

Er zijn 124 producten

Ben je op zoek naar nieuwe binnenbanden voor je fiets? Bij Fashion For Cycling ben je aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod aan kwalitatieve binnenbanden voor alle soorten fietsen. Een goede binnenband zorgt ervoor dat je minder snel lek rijdt, heeft een minimum aan drukverlies tijdens het fietsen en is gemaakt uit duurzame materialen....

Ben je op zoek naar nieuwe binnenbanden voor je fiets? Bij Fashion For Cycling ben je aan het juiste adres. We hebben een ruim aanbod aan kwalitatieve binnenbanden voor alle soorten fietsen. Een goede binnenband zorgt ervoor dat je minder snel lek rijdt, heeft een minimum aan drukverlies tijdens het fietsen en is gemaakt uit duurzame materialen. Maar een lekke band kan altijd voorvallen en dan zit er niets anders op dan je binnenband te vervangen. Tenzij je een reparatiekit hebt. Zelfs als je met tubeless banden rijdt, heb je best altijd een reserve-binnenband bij. Koop jouw fiets-binnenbanden daarom nu online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Binnenbanden kopen?

Als je nieuwe buitenbanden monteert op je koersfiets, dan kies je best meteen ook nieuwe binnenbanden. Tenzij je gaat voor tubeless banden. En om te vermijden dat je ergens te velde gestrand staat bij lekrijden, koop je maar beter meteen wat binnenbandjes in reserve. Er zijn op vlak van binnenbanden heel wat verschillen in materiaal, lengte van het ventiel en in breedte. Als je wielen met hogere velgen hebt, zal je misschien wel fiets-binnenbanden met een ventiellengte van 80 mm nodig hebben, bij gewone lage velgen zal 40 mm volstaan. Daarnaast speelt dus ook de breedte van de buitenband een rol. Let bij het aankopen van nieuwe fiets-binnenbanden goed op de breedte van je buitenband, want het bereik van de binnenbanden is beperkt. Je zal niet dezelfde binnenband kunnen gebruiken in combinatie met een buitenband van 23 mm als met een van 30 mm.

 

Het materiaal van binnenbanden speelt ook een grote rol. De meeste fiets-binnenbanden zijn gemaakt uit butyl, een soort rubber. Daarnaast kan je ook kiezen voor latex fiets-binnenbanden. Deze binnenbanden zijn veel lichter en hebben een merkbaar lagere rolweerstand dan ‘gewone’ binnenbanden. Een nadeel is wel dat ze poreuzer zijn dus je zal voor elke rit wat moeten bijpompen. Je kan kiezen voor echte latex binnenbanden of Schwalbe Aerothan-binnenbanden.

Welke binnenband past bij mijn fiets?

Welke fiets-binnenbanden je nodig hebt, hangt uiteraard af van welke fiets je hebt maar ook van je wielen.

 

  • Racefiets binnenbanden: Binnenbanden voor een racefiets zijn steeds 28 inch. De breedte van je buitenband bepaalt ook welke binnenband je nodig hebt. Zo zijn er smallere en bredere binnenbanden. Ook je velgen bepalen welke ventiellengte je nodig hebt.

  • MTB binnenbanden: Wat MTB binnenbanden betreft, heb je de keuze uit 26 inch, 27,5 inch of 29 inch. Let opnieuw goed op welke breedte je buitenband heeft en welke ventiellengte je nodig hebt. 

  • Cyclocross binnenbanden: De meeste veldritprofs rijden met tubes, maar veel niet-profs verkiezen gewone buitenbanden op hun cyclocross- of gravelfiets. We hebben een ruim aanbod cyclocross binnenbanden.

  • Stadsfiets binnenbanden: Ook als je lek rijdt met een gewone stadsfiets kunnen wij jou uit de nood helpen met stadsfiets binnenbanden.

  • Kinderfiets binnenbanden: Omdat kinderen niet vroeg genoeg kunnen beginnen fietsen, voorzien we een ruim aanbod aan maten van binnenbanden voor kinderfietsen. Dit gaat van 12,5 tot 24 inch.

Op zoek naar een binnenband voor een fiets? Deze vind je bij Fashion For Cycling

Neem jij ook het zekere voor het onzekere met een voorraad fiets-binnenbanden? Koop jouw binnenbanden voor de laagste prijzen bij Fashion For Cycling via de webshop of in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 124 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.