MTB binnenbanden

Er zijn 31 producten

Heel wat mountainbikers doen niets liever dan door de bossen scheuren. Ze gaan niets uit de weg en rijden met gemak door een plas modder, door een beekje, over een trail met scherpe stenen of springen over takken. Uiteraard vergt mountainbiken heel wat van het materiaal en bijvoorbeeld een doorn kan zo een gat prikken in je band met een lekke ba...

Heel wat mountainbikers doen niets liever dan door de bossen scheuren. Ze gaan niets uit de weg en rijden met gemak door een plas modder, door een beekje, over een trail met scherpe stenen of springen over takken. Uiteraard vergt mountainbiken heel wat van het materiaal en bijvoorbeeld een doorn kan zo een gat prikken in je band met een lekke band tot gevolg. Met behulp van de juiste binnenbanden voor je mountainbike ben je in no time weer onderweg. Bekijk nu ons uitgebreide aanbod in de webshop en koop meteen of kom even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

MTB binnenbanden kopen?

Waar de wielmaat van een racefiets of een stadsfiets voor volwassenen steeds 28 inch is, kan die voor een mountainbike best verschillen. Binnenbanden voor een racefiets of voor een stadsfiets zijn dus altijd 28 inch, maar voor een mountainbike kunnen de binnenbanden 26, 27,5 of 29 inch zijn

 

Het is dus zeer belangrijk dat je weet welke wielmaat je hebt. Tot pakweg 2005 hadden alle mountainbikes 26 inch wielen. Toen kwamen er echter ook MTB’s met 29 inch wielen op de markt. Met grotere wielen kan je makkelijker obstakels overwinnen en je hebt meer grip. Omdat in het begin niet iedereen overtuigd was van 29 inch wielen, werd een tussenoplossing uitgevonden: 27,5 inch wielen. Die worden nu vooral gebruikt bij downhillbikes. Ondertussen is 29 inch de standaard geworden.

 

Daarnaast speelt ook de breedte een grote rol. De breedte van mountainbike buitenbanden varieert meestal tussen 1,85 inch (47 mm) en 2,6 inch (66 mm). Smaller of breder is eerder zeldzaam. Het bereik in breedte van de meeste MTB-binnenbanden is eerder groot, maar je let er toch maar beter op dat je de juiste binnenbanden neemt. Te dikke binnenbanden zijn moeilijk te monteren waardoor de kans op lekrijden bij een klap op het wiel vergroot. Als de mountainbike-binnenband te dun is, wordt hij te veel uitgerekt wat hem minder sterk maakt.

Je kan ook kiezen tussen verschillende ventiellengtes, al wordt bij mountainbiken over het algemeen gekozen voor redelijk lage velgen.

Wat zijn de beste MTB-binnenbanden?

Wat voor jou de beste binnenbanden voor de mountainbike zijn, is vaak een persoonlijke keuze. De een zweert bij Continental, terwijl een ander steeds op Michelin vertrouwt. Bij Fashion For Cycling kan je er in ieder geval van op aan dat we enkel kwaliteit aanbieden.

 

Je kan wel kiezen voor latex MTB-binnenbanden in de plaats van voor gewone butyl MTB-binnenbanden. Deze zijn in principe ‘beter’ omdat ze een lagere rolweerstand hebben, veel lichter zijn en minder makkelijk lek gaan.

Toch zal je onvermijdelijk wel eens lek rijden, of je nu met butyl of latex binnenbanden rijdt. Er bestaan daarom speciale sealants die zowel tubeless banden als binnenbanden kunnen herstellen. Al hebben die ook hun beperkingen en kunnen ze echt grote scheuren niet herstellen.

Een hoge kwaliteit binnenband voor MTB vind je online of in de winkel bij Fashion For Cycling

Heb je nieuwe binnenbanden voor je mountainbike nodig? Bij Fashion For Cycling ben je zeker aan het juiste adres! Koop nu online tegen de laagste prijzen of vraag ernaar aan de kassa in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 31 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.