Wieltassen

Sorteer op
VISION WIELTAS VOOR 2 WIELEN-1
€ 59,95
MICHE WIELTAS ATB 26-27.5-29" VOOR 1 WIEL-1
€ 39,95
ZIPP WIELTAS 1 WIEL-1
€ 69,95
TAS MAVIC MTB-1
€ 24,95
TAS MAVIC RACE-1
€ 29,95
TAS  DT SWISS ENKEL-1
€ 27,95
DS COVERS WIELTAS CROSS-1
€ 31,95
DT SWISS WIELTAS  UP TO 29"-1
€ 29,95
-20 %
TAS PRO WIEL LOGO-1
Speciale prijs € 31,96 Normale prijs € 39,95
TAS  DT SWISS UP TO 29" DUBBEL-1
€ 47,95

10 producten

Ben jij ook een echte avonturier die last-minute beslist om je fiets in de auto te leggen en enkele uren te rijden om een mooie fietstocht te gaan doen? Dan wil je uiteraard wel dat alle onderdelen van je fiets goed beschermd zijn. Als je niet over een fietsendrager beschikt, dan kan je wel niet anders dan je fiets in je wagen vervoeren. Maar lang niet in alle wagens kan je je racefiets of mountainbike in zijn geheel vervoeren. In de meeste gevallen zal je een wiel of beide wielen moeten verwijderen voordat je fiets in je wagen past. Door je wielen op te bergen in wieltassen kan je je ze makkelijk beschermen tegen krassen. Bestel jouw wieltassen eenvoudig online via de Fashion For Cycling-webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Wieltassen voor fietsen kopen?

Om je fiets te vervoeren, zijn wieltassen dus zeker geen overbodige luxe. Wieltassen houden vocht en stof tegen en bovendien beschermen ze zowel je fietswielen als je wagen tegen beschadiging. Wat zou het toch jammer zijn als er op je mooie fietswielen met hoge velgen krassen komen door het transport in de wagen, of dat bijvoorbeeld de cassette tegen een van de autozetels schuurt en zo een scheur veroorzaakt.

Verschillende soorten fiets-wieltassen

De ene wieltas is de andere niet en dat is ook logisch. Het ene fietswiel is ook het andere niet. Zo zijn er wieltassen specifiek voor racefietswielen, maar ook wieltassen voor mountainbike-wielen. Een mountainbikewiel is dezer dagen 29 inch in diameter, terwijl dit vroeger 26 inch was. Zo’n groot wiel past daarom niet in een wieltas die is voorzien voor een racefietswiel. Zeker als de band op de velg van het mountainbikewiel is gemonteerd als je het wil vervoeren - wat in de meeste gevallen zo zal zijn - is de totale diameter toch een stuk groter dan die van een racefietswiel. Check dus altijd of je een wieltas koopt voor een racefietswiel of voor een wieltas voor een 29 inch wiel.

Daarnaast kan je nog kiezen uit een enkele of dubbele uitvoering. In de meeste wieltassen past 1 wiel, maar in enkele modellen kan je ook beide wielen kwijt. Deze wieltassen zijn dan mooi in 2 verdeeld met een dikke voering als scheiding. Zo vermijd je dat de wielen tegen elkaar schuren en zo toch beschadigd geraken. Alle wieltassen zijn voorzien van handige afsluitbare zakjes om accessoires zoals snelspanners, steekassen of zelfs ventielverlengers in op te bergen.

Wieltassen vind je bij Fashion For Cycling

De beste en handigste wieltassen voor 29 inch wielen of voor racefietswielen vind je uiteraard bij Fashion For Cycling, je vertrouwde leverancier van fietsplezier. Shop meteen online via onze webshop met gratis levering in België vanaf €50 of breng een bezoekje aan een van onze winkels.