• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

Vermogensmeters

Er zijn 40 producten

De laatste jaren is er nog amper een profwielrenner die traint of koerst zonder een vermogensmeter (ook wel bekend als powermeter). En dat is geen toeval. Een vermogensmeter kan je informatie van onschatbare waarde geven over hoe het met je conditie gesteld is en hoe explosief je bent. Een powermeter meet namelijk hoe hard je op de pedalen duwt,...

De laatste jaren is er nog amper een profwielrenner die traint of koerst zonder een vermogensmeter (ook wel bekend als powermeter). En dat is geen toeval. Een vermogensmeter kan je informatie van onschatbare waarde geven over hoe het met je conditie gesteld is en hoe explosief je bent. Een powermeter meet namelijk hoe hard je op de pedalen duwt, wat ervoor zorgt dat je gecontroleerd kan trainen. Heel wat amateurwielrenners en zelfs wielertoeristen maken daarom ook gebruik van een powermeter. Ben jij ook klaar voor een volgende stap? Koop dan nu je nieuwe vermogensmeter voor de crank of de pedalen via de Fashion For Cycling-webshop of vraag meer uitleg in de winkel.

Vermogensmeters kopen?

Een vermogensmeter meet het aantal getrapte wattages, wat een waarde is voor de hoeveelheid energie die je levert. Dankzij een goed inzicht in je vermogen kan je beter inschatten hoe je je energie optimaal verdeelt doorheen de fietsrit en welk vermogen je moet aanhouden om hetzelfde tempo te behouden.

 

Een belangrijke maatstaf op vlak van vermogen is de FTP-waarde. Dit is het maximale vermogen dat je een uur lang kan volhouden. Uiteraard is dit persoonlijk. Op basis van je FTP-waarde kan je vermogenszones berekenen die je gebruikt om te trainen. 

Door de opkomst van de powermeter lijkt het wel alsof de hartslagmeter passé is. Dit is allesbehalve zo. Het is net door beide meters te combineren dat je op en top efficiënt kan trainen.

Wat is de beste powermeter?

Wat nu de beste powermeter is, is een zeer moeilijke vraag. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een dubbelzijdige vermogensmeter. Bij een enkelzijdige powermeter wordt - zoals de naam al zegt - maar aan 1 zijde het vermogen gemeten (meestal via de linkercrank). De waarde wordt dan verdubbeld om tot een totaalwaarde te komen. Het spreekt voor zich dat een enkelzijdige vermogensmeter minder accuraat is dan een dubbelzijdige

Daarnaast kan je ook nog kiezen tussen een vermogensmeter aan de crank of in de pedalen.

 

  • Vermogensmeter aan de crank: Dit type kan je makkelijk plaatsen op een pistefiets, koersfiets, mountainbike, crossfiets enzovoort. Ze zijn over het algemeen ook eenvoudig te installeren.

  • Vermogensmeter in de pedalen: Je kan ook opteren voor speciale pedalen met ingebouwde vermogensmeter. Een voordeel hiervan is dat je ze makkelijk kan wisselen van fiets en het niet uitmaakt welke groepset je gebruikt.

Het maakt overigens voor de weergave op een toestel niet uit of je kiest voor een vermogensmeter aan de crank of in de pedalen. De verbinding verloopt via ANT+ of via Bluetooth. Let er bij de aankoop van een fiets-gps of sporthorloge wel op dat het toestel geschikt is voor de weergave van vermogen. 

Bestel eenvoudig vermogensmeters op fashionforcycling.be

De allerbeste dubbelzijdige en enkelzijdige vermogensmeters koop je makkelijk online via de Fashion For Cycling-webshop met gratis levering in België vanaf €50. Heb je toch nood aan nog wat meer uitleg? Kom dan gerust langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag advies aan de verkopers.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 40 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.