Vermogensmeters

Er zijn 26 producten

Steeds meer fietsers kiezen ervoor om te trainen met een vermogensmeter. En gelijk hebben ze! Het is namelijk een erg waardevolle tool om je prestaties te verbeteren. Ben je nog niet vertrouwd met de term vermogensmeter? Hier ontdek je alles wat je moet weten over vermogensmeters.

 

Wat doet een vermogensmeter?
Met een vermogensmeter of powermeter...

Steeds meer fietsers kiezen ervoor om te trainen met een vermogensmeter. En gelijk hebben ze! Het is namelijk een erg waardevolle tool om je prestaties te verbeteren. Ben je nog niet vertrouwd met de term vermogensmeter? Hier ontdek je alles wat je moet weten over vermogensmeters.

 

Wat doet een vermogensmeter?
Met een vermogensmeter of powermeter registreer je het aantal getrapte wattages tijdens een inspanning. Dit is de hoeveelheid energie die je levert tijdens het fietsen. De data die de powermeter verschaft toont nauwkeurig aan hoe je conditie zich ontwikkelt. Een powermeter meet jouw inspanning, waardoor je erg gecontroleerd kan trainen en vooruitgang maken.

 

Het vermogen dat je nodig hebt om een bepaalde inspanning te doen is een belangrijke indicator om een doel te kunnen behalen. Je weet zo hoe je jouw energie optimaal kan verdelen en welk vermogen je moet trappen om je tempo te behouden.

 

Powermeter vs hartslagmeter
Is de hartslagmeter dan out? Helemaal niet. Een hartslagmeter meet de reactie van het lichaam en is een belangrijke parameter om je gezondheid in de gaten te houden. Een vermogensmeter of powermeter meet dan weer nauwkeurig de inspanningen die je levert en bekijkt de verdeling van je energie. Een belangrijk voordeel van een powermeter is dat je realtime informatie krijgt. Wanneer je versnelt, zal de powermeter dit meteen registreren. Je hartslag daarentegen reageert iets minder snel en is beïnvloedbaar door temperatuur en stress. Allebei de meters verschaffen dus belangrijke informatie. Combineer beide meters om zo efficiënt mogelijk te trainen.

 

Soorten powermeters bij Fashion for Cycling
Ga je voor een enkelzijdige of dubbelzijdige powermeter? Een dubbelzijdige powermeter werkt preciezer dan een enkelzijdige. Het resultaat is dus nauwkeuriger en je kunt het krachtverschil zien tussen beide benen.

 

Crank powermeters: deze vermogensmeters zitten gemonteerd in het buitenblad, spider van je crank of in de crankarm. Het voordeel van deze vermogensmeters is dat ze beschikbaar zijn voor heel wat types fietsen. Daarnaast kan je jouw eigen pedalen kiezen en zonder problemen van wiel verwisselen.

 

Powermeter in de pedalen: deze powermeter zit verwerkt in de pedalen van je fiets. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig van wiel en/of fiets kunt verwisselen. Dubbelzijdige versies tonen ook je links/rechts balans, trapkracht en pedaalslaganalyse.

 

FTP: aan de slag!

Wat ben je met data als je niet weet wat het betekent? Vooraleer je van start kunt gaan, is het belangrijk dat je jouw FTP of Functional Treshold Power kent. Je FTP is het hoogste vermogen dat een fietser of wielrenner gedurende 1 uur kan volhouden. Het is een belangrijke maatstaf om te groeien. Aan de hand van je FTP kan je jouw vermogenszones berekenen die je zal gebruiken tijden de trainingen. Eenmaal je weet waar jouw drempel ligt wordt het een stuk makkelijker om je inspanningen in te delen.

 

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over vermogensmeters? Neem vrijblijvend contact op met Fashion for Cycling of spring eens binnen in onze winkels (Aalter - Geraardsbergen).

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 26 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.