Crank vermogensmeters

Er zijn 29 producten

De meeste vermogensmeters bij fietsers vind je terug op de cranks. Dit is niet alleen de makkelijkste plaats om te installeren, het geeft ook zeer nauwkeurige data. Op die manier kan jij precies zien hoeveel watt je kan trappen en kan je veel gerichter trainen om je fietsdoelstellingen sneller te bereiken. Tot enkele jaren geleden waren crank ve...

De meeste vermogensmeters bij fietsers vind je terug op de cranks. Dit is niet alleen de makkelijkste plaats om te installeren, het geeft ook zeer nauwkeurige data. Op die manier kan jij precies zien hoeveel watt je kan trappen en kan je veel gerichter trainen om je fietsdoelstellingen sneller te bereiken. Tot enkele jaren geleden waren crank vermogensmeters enkel weggelegd voor profwielrenners, maar intussen zijn zulke crank powermeters betaalbaarder geworden, waardoor ook gewone wielerliefhebbers ze gebruiken. Word jij de volgende? Koop jouw nieuwe crank vermogensmeter nu online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Cranks vermogensmeter kopen?

Je kan bij cranks vermogensmeter kiezen tussen een enkelzijdige of dubbelzijdige vermogensmeter. Een enkelzijdige is de eenvoudigste oplossing. Je vervangt namelijk eenvoudigweg je linkercrankarm, kalibreert het toestel en je bent klaar. Let bij de aankoop van zo’n enkelzijdige vermogensmeter uiteraard wel op de lengte van je cranks. Er zijn cranks van 170, 172,5 of 175 mm. Een enkelzijdige vermogensmeter geeft je uiteraard enkel waarden van je linkerbeen. Om het totale vermogen te berekenen, worden deze waarden verdubbeld. Dit is niet ideaal, want de kans dat je benen echt exact even sterk zijn is eerder klein. 

 

Een dubbelzijdige powermeter is dus heel wat nauwkeuriger. Je verzamelt meer data en je kan het verschil in krachtoutput meten tussen je beide benen. Zo kan je nog veel gerichter gaan trainen. 

 

Hou er wel rekening mee dat je een crank-vermogensmeter niet zomaar even wisselt van fiets en dat je beperkt bent in het aantal compatibele groepsets. Pedalen met een ingebouwde vermogensmeter kan je uiteraard makkelijk verwisselen van fiets. Wij bieden zowel enkelzijdige als dubbelzijdige powermeters aan van onder andere Stages en 4iiii.

Bij een crank-vermogensmeter zit het apparaatje dat de wattages registreert in de crank zelf. Er is echter nog een andere mogelijkheid en dat is een powermeter in de spider van je crankstel. Dit zorgt voor een nog nauwkeurigere meting. Onder andere SRAM biedt dit aan met Quarq DZero technologie.

Alle data die je crank-powermeter registreert kan je makkelijk opvragen op je fiets-gps of je fietshorloge. Je kan de toestellen eenvoudig met elkaar laten communiceren via een ANT+ of Bluetooth verbinding.

Cranks vermogensmeter bestel je op fashionforcycling.be

Ben jij ook wel eens benieuwd hoeveel watt je nu eigenlijk kan wegtrappen? Of wil je meer inzicht in je progressie met het oog op een uitgebalanceerd trainingsprogramma? Koop dan vandaag een crank-vermogensmeter van Stages, 4iiii of SRAM via de webshop van Fashion For Cycling.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 29 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.