Fiets-gps

Er zijn 49 producten

Een fiets-gps houdt niet alleen je snelheid, afstand en ritduur bij. De meeste fiets-gps’en bevatten ook fietsnavigatie waardoor je zonder problemen kan navigeren. Je kan zo moeiteloos een vooraf ingeladen route die start en vertrekt bij je thuis afwerken, van punt A naar punt B navigeren of je laten verrassen door het toestel door middel van de...

Een fiets-gps houdt niet alleen je snelheid, afstand en ritduur bij. De meeste fiets-gps’en bevatten ook fietsnavigatie waardoor je zonder problemen kan navigeren. Je kan zo moeiteloos een vooraf ingeladen route die start en vertrekt bij je thuis afwerken, van punt A naar punt B navigeren of je laten verrassen door het toestel door middel van de Surprise Me-functie. Er zijn 2 mogelijke soorten navigatie om te volgen, enerzijds met een kaartje waarbij je de lijn moet volgen (zoals bij een auto-gps) en anderzijds turn-by-turn notifications (pijltjes die je waarschuwen als je moet afslaan). Verloren rijden behoort dus definitief tot het verleden en bovendien beschikt een fiets-gps vaak over heel wat meer handige features dan een kilometerteller. Laat je informeren door onze medewerkers in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen of koop meteen via de Fashion For Cycling-webshop.

Fiets gps kopen?

Wie denkt aan een fiets-gps denkt misschien spontaan enkel aan een Garmin fiets-gps. Toch hebben we nog een aantal andere merken in ons aanbod die ook absoluut de moeite waard zijn. Fiets-gps’en van Wahoo, Sigma, Bryton, Mio of Stages moeten zeker niet onderdoen voor de bekende modellen van Garmin.

 

Let wel op! Niet alle fiets-gps’en bevatten fietsnavigatie. Het klinkt misschien raar, maar toch is het zo. Gps-signalen zoals Glonass of Galileo worden gebruikt om je snelheid te bepalen, maar de navigatiefunctie is daarom niet noodzakelijk ingebouwd. Bij sommige modellen is het wel mogelijk om toch met behulp van het toestel te navigeren door het toestel te synchroniseren met je smartphone en op je smartphone een navigatie-app te gebruiken. Ben je niet helemaal zeker of je met een bepaalde fiets-gps kan navigeren of heb je bijkomende vragen over enkele functies. Aarzel niet om onze ervaren medewerkers aan te spreken in de winkel.

Fiets gps voor optimale fietsprestaties

Door steeds voor dezelfde routes te kiezen omdat je die wegen nu eenmaal kent, loop je mogelijk verborgen pareltjes mis. Misschien wel dicht bij huis! Met een fiets-gps met navigatiefunctie kan je eenvoudig ingewikkelde routes inladen en die volgen. Zelfs routes maken doe je eenvoudigweg via bijvoorbeeld Komoot of Strava. En als je thuiskomt, kan je je rit eenvoudig uploaden naar Strava. Because if it isn’t on Strava, it didn’t happen.

 

Er is onderling nog heel wat verschil tussen de diverse fiets-gps’en. Hoe duurder de fiets-gps, hoe meer functies hij over het algemeen heeft. Welk type voor jou dan ideaal is, is uiteraard een persoonlijke keuze. Bij heel wat fiets-gps’en is er een koppeling met een cadanssensor en powermeter mogelijk. Voor wielrenners die trainen voor een wedstrijd is dit handige informatie. Geavanceerde types coachen je zelfs onderweg, zijn ideaal om een zogenaamde blokjestraining af te werken en tonen je Strava Live-segmenten. De ClimbPro-functie van Garmin toont je waar je je precies bevindt op een beklimming en wat je nog rest. Veel modellen hebben ook een ingebouwde VO2-max functie.

TIP: Bekijk zeker ook eens de vooraf samengestelde race- en mtb-bundels! Deze bevatten naast de fiets-gps zelf ook sensoren en een hartslagmeter.

Een fiets gps bestel je eenvoudig en snel op fashionforcycling.be

Wil jij ook alle informatie gewoon voor je op je stuur? En nooit meer verkeerd rijden dankzij makkelijke navigatiemogelijkheden? Dan koop je best een nieuwe fiets-gps bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen. Of je koopt meteen online via de webshop. De verzending is helemaal gratis in België.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 49 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.