Smart fietstrainers

Sorteer op
TACX NEO 3M SMART TRAINER-1
€ 1.999,95
WAHOO KICKR BIKE SHIFT-1
€ 2.999,95
PROMO
WAHOO KICKR MOVE-1
Speciale prijs € 1.399,95 Normale prijs € 1.599,00
TACX NEO BIKE PLUS TRAINER-1
€ 3.999,00
WAHOO KICKR BIKE V2-1
€ 3.999,95
PROMO
ELITE TRAINER JUSTO MET BLOK ZONDER CASSETTE INTERACTIEF-1
Speciale prijs € 799,95 Normale prijs € 949,95
PROMO
WAHOO KICKR POWER V6.0 TRAINER-1
Speciale prijs € 999,95 Normale prijs € 1.229,95
PROMO
WAHOO KICKR CORE-1
Speciale prijs € 499,95 Normale prijs € 599,95
TACX FLUX S SMART TRAINER-1
€ 599,00
WAHOO KICKR SNAP FIETSTRAINER-1
€ 399,95
PROMO
WAHOO KICKR ROLLR + POWRLINK ZERO LEFT BUNDLE-1
Speciale prijs € 1.099,95 Normale prijs € 1.399,95
OP=OP
WAHOO KICKR ROLLR SMART BIKE ROLLER-1
€ 599,95
TACX NEO 2T SMART TRAINER T2875.61-1
€ 1.299,95
TACX NEO MOTION PLATE-1
€ 299,95
PROMO
ELITE TRAINER SUITO-T MET BLOK ZONDER CASSETTE INTERACTIEF-1
Speciale prijs € 459,95 Normale prijs € 589,95
TACX FLOW SMART TRAINER-1
€ 299,95
STAGES SMART BIKE SB20 upgrade 2021-1
€ 2.499,95
TACX FLUX 2 SMART TAINER-1
€ 799,00

18 producten

Wil jij in de winter graag de échte fietsbeleving indoor ervaren? Vaak kijken renners wat op tegen indoor trainen omdat het eentonig zou zijn. Door te fietsen op een smart fietstrainer met behulp van populaire trainingssoftware zoals Zwift, BKool of de Tacx Desktop App is dat alvast geen excuus meer. In deze virtuele werelden kan je samen fietsen met je vrienden in een social ride (terwijl jullie allemaal in jullie eigen huis zitten), een strak trainingsschema afwerken of zelfs deelnemen aan een online competitie. Je fietservaring indoor wordt een pak veelzijdiger en realistischer doordat je trainer de weerstand automatisch aanpast aan je rit. Koop je nieuwe fietstrainer meteen online in de Fashion For Cycling-webshop tegen de laagste prijzen of kom even langs in de winkel en vraag bijkomende informatie aan onze medewerkers.

Smart fietstrainer kopen?

De term ‘smart fietstrainer’ betekent dat het om een interactieve fietstrainer gaat. Je kan je trainer dus koppelen met je laptop, smartphone of tablet waarop gegevens zoals wattage, snelheid en cadans worden getoond. Door een abonnement te nemen op trainingssoftware zoals Zwift kan je leuke, virtuele ritten maken samen met je vrienden dichtbij of aan de andere kant van de wereld. Interactieve trainers passen de weerstand automatisch aan op basis van de trainingssoftware. Als het in de virtuele Zwift-wereld bergop gaat, zal je het een pak lastiger krijgen om de pedalen rond te krijgen. 

De meeste smart fietstrainers zijn koppelbaar met de meeste courante software. De duurdere modellen hebben vaak nog extra features in de koppeling zoals Roadfeel waarbij je trillingen voelt als je over kasseien rijdt en zijwaartse beweging. Bovendien zijn de duurdere smart fietstrainers over het algemeen krachtiger met een hogere maximale weerstand, hoger realistisch maximaal stijgingspercentage én een betere nauwkeurigheid.

Welk type smart fietstrainer kies jij?

Voor een interactieve smart fietstrainer heb je drie mogelijkheden, namelijk een wheel-on fietstrainer, een direct-drive fietstrainer of een smart bike.

 

  • Interactieve wheel-on fietstrainer: Een interactieve wheel-on fietstrainer is de eenvoudigste optie wat betreft smart fietstrainers. Deze lijken heel goed op onze basis fietstrainers met dat verschil dat ze wel koppelbaar zijn met bijvoorbeeld Zwift, My E-training of BKool. Doordat je bij wheel-on fietstrainers gebruik maakt van een vliegwiel, zijn ze vaak een stuk luider dan de andere opties.

  • Direct-drive fietstrainer: Bij een direct-drive fietstrainer haal je je achterwiel uit je fiets voor installatie en monteer je je fiets op de cassette op de trainer. De weerstand verloopt magnetisch en de koppeling met de trainingssoftware gaat via Bluetooth of ANT+. De krachtigste direct-drive fietstrainers zijn nauwkeurig tot een vermogen van wel 2200 W en een hellingsgraad van 20%. De meeste direct-drive fietstrainers zijn direct compatibel met moderne Shimano en SRAM set-ups. Soms zal je echter een extra adapter nodig hebben. Die vind je terug bij de trainer-accessoires.

  • Smart bike: Een smart bike is het van het op het gebied van smart fietstrainers. Dit is namelijk een volledige fiets die je helemaal op jouw maat kan afstellen (zadelhoogte, afstand naar stuur, cranklengte). Een smart bike ziet er wat uit als een klassieke hometrainer, maar beschikt over een koersstuur met elektronisch schakelen voor een realistisch koersgevoel. Via een Bluetooth- of ANT+-connectie koppel je de fiets met je favoriete trainingssoftware. 

Een smart fietstrainer bestel je eenvoudig en snel op fashionforcycling.be

Je conditie onderhouden via indoor trainingen als het buiten slecht weer is of deelnemen aan online wedstrijden? Dat doe je met een smart fietstrainer van Fashion For Cycling! Bestel je interactieve fietstrainer meteen via de webshop met gratis levering in België of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.