Fietsrollen

Er zijn 3 producten

Ben jij eerder een diesel die het moeilijk heeft als er vanaf het begin van een wedstrijd ‘oorlog gemaakt wordt’? Of rijd je graag op de piste en wil je voor aanvang goed opwarmen en na afloop wat uitfietsen? Dan zijn losse fietsrollen of een rollenbank echt iets voor jou! Een handige rollenbank komt goed van pas bij korte, simpele trainingen. Z...

Ben jij eerder een diesel die het moeilijk heeft als er vanaf het begin van een wedstrijd ‘oorlog gemaakt wordt’? Of rijd je graag op de piste en wil je voor aanvang goed opwarmen en na afloop wat uitfietsen? Dan zijn losse fietsrollen of een rollenbank echt iets voor jou! Een handige rollenbank komt goed van pas bij korte, simpele trainingen. Ze is heel licht in gewicht en makkelijk opvouwbaar waardoor je ze ook eenvoudig kan meenemen. Wil jij ook vlot indoor trainen met behulp van een rollenbank? Koop je fietsrollen nu online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan onze winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen. 

Fietsrollen kopen?

Wie soms naar een pistewedstrijd gaat kijken heeft het beeld vast wel al gezien. Tientallen renners die tegelijk op losse fietsrollen opwarmen voor hun volgende wedstrijd. Dat is geen toeval. Een rollenbank is de makkelijkste manier om - ter plaatse - de benen warm te draaien. Gewoon de fiets erop en trappen maar! Ideaal dus als warming-up of cooling-down

Losse fietsrollen zijn zeer licht en vouwen makkelijk dicht, waardoor je ze eenvoudig meeneemt. Bovendien heb je geen stroom nodig in tegenstelling tot bij smart fietstrainers. Bij een rollenbank staat je fiets niet vast. Je moet zelf het evenwicht zien te bewaren en je moet daarvoor genoeg snelheid maken, vergelijkbaar met het rijden op de piste. 

 

Om ongelukken te vermijden, maken moderne Tacx- en Elite-fietsrollen gebruiken van kegelvormige rollen. Je kan er daardoor minder makkelijk afschieten. Toch kan het fietsen op een rollenbank ook een prima training zijn. Je moet namelijk goed het evenwicht bewaren wat goed is om aan je core stability te werken. Fietsen op losse fietsrollen kan best vreemd aanvoelen, als je het niet gewoon bent. Maar zodra je het onder de knie hebt, vormt het een prima training.

 

In principe geeft een Tacx- of Elite-rollenbank je geen weerstand. Maar tegenwoordig zijn er wel geavanceerdere fietsrollen op de markt die je wel magnetische weerstand bieden hoe sneller je fietst. Aarzel niet om hierover meer uitleg te vragen aan onze medewerkers.

TIP: Voel je je niet zeker op losse fietsrollen? Dan kan je beter een basis fietstrainer kiezen. Bij dit type zit je achterwiel of voorwiel vast, waardoor je er niet kan af vallen.

Op zoek naar fietsrollen? Bestel online op fashionforcycling.be

Bij Fashion For Cycling vind je de beste Tacx- en Elite-rollenbanken terug. Met behulp van losse fietsrollen draai je heel makkelijk je benen warm. Twijfel niet en bestel daarom nu je nieuwe rollenbank via onze webshop met gratis levering in België of spring even binnen in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 3 of 3 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.