Fietscomputers

Er zijn 32 producten

Klaar om een tandje bij te steken? Dan is een fietscomputer de ideale volgende sportieve aankoop! Met een fietscomputer meet je jouw fietsprestaties en kan je je trainingen beter monitoren. Het resultaat? Sneller en gecontroleerd vooruitgang maken!

 

Welke functionaliteit bezit een fietscomputer?

Elke fietscomputer meet de afstand en het tempo van ...

Klaar om een tandje bij te steken? Dan is een fietscomputer de ideale volgende sportieve aankoop! Met een fietscomputer meet je jouw fietsprestaties en kan je je trainingen beter monitoren. Het resultaat? Sneller en gecontroleerd vooruitgang maken!

 

Welke functionaliteit bezit een fietscomputer?

Elke fietscomputer meet de afstand en het tempo van een rit. Ideaal dus om een constante snelheid aan te houden. Wil je meer functionaliteiten? Denk dan eerst goed na over wat je precies verwacht van een fietscomputer. Er bestaan namelijk zoveel functionaliteiten, bijvoorbeeld hartslag, cadans of vermogen. Let op: een fietscomputer bevat vaak een GPS, maar niet altijd. Fietscomputers met navigatie zijn ideaal om nog accuratere statistieken bij te houden. Ook verdwalen is geen optie meer!

 

Hoe werkt een fietscomputer?
Op de voorvork bij het wiel wordt een chip gemonteerd. Deze chip neemt de tijd en het aantal omwentelingen van een fietswiel waar. Ook wordt er een magneet geplaatst in de spaken van het voorwiel. Bij elke omwenteling van het wiel neemt de chip deze magneet waar en wordt er informatie doorgestuurd naar de fietscomputer.

 

Waarop letten bij aankoop fietscomputer?
Het assortiment fietscomputers is erg uitgebreid. Naast de verschillende functionaliteiten kan je ook onderscheid maken in een draadloos of bedraad toestel. Beide soorten zijn goed, al krijgen de draadloze toestellen de voorkeur. Zij maken namelijk gebruik van een ATS zender, waarmee eenvoudig verbinding gemaakt kan worden met de sensoren.

 

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de waterdichtheid van de fietscomputer. Kijk naar de IPX waterdichtheidsindeling om te weten hoeveel water jouw fietscomputer kan trotseren. Ter info: IPX1 en IPX2 zijn druppeldicht, terwijl IPX8 volledig waterdicht is. Wij suggereren een IPX waarde tussen 4 en 6 voor fietscomputers.

 

Belangrijk: omtrek van het wiel meten
Is jouw fietscomputer of batterij aan vervanging toe? Dan is het belangrijk om eerst weer de omtrek van het wiel te meten, vooraleer je je een nieuw exemplaar aanschaft. De omtrek van je wiel berekenen doe je op de volgende manier:

 

  • Zet de fiets met het ventiel recht naar beneden op de grond

  • Markeer de positie van het ventiel op de grond of wegdek

  • Duw de fiets 1 complete omwenteling van het wiel vooruit, zorg voor een vlakke ondergrond

  • Markeer opnieuw de positie van het ventiel

  • Meet de afgelegde weg met een meetling

  • Trek 4 mm af van het resultaat (jouw gewicht op de fiets)

  • De uitkomst is de waarde die je ingeeft bij 'wielomtrek' in je fietscomputer

 

Heb je ook interesse in het aankopen van een fietscomputer? Kom dan zeker eens langs bij Fashion for Cycling of neem een kijkje in onze webshop. Ook voor accessoires en vervangstukken kan je bij ons terecht. Vragen of info nodig? Neem vrijblijvend contact op!

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 32 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.