• Koppelverkoop! 10% EXTRA korting bovenop de klantenkorting bij aankoop van 2 stuks op zomershirts en/of korte broeken! (Niet geldig op lopende actie, promo's en FFC-kledij)

Sporthorloges

Er zijn 80 producten

Met behulp van een sporthorloge kan je zowel als naast de fiets je hartslag en andere gegevens goed bijhouden. Een goede sporthorloge is heel wat meer dan een stappenteller en hartslagmeter. Het werkt bijna als een coach, die van jou een betere atleet kan maken. Een sporthorloge kan onder andere meer vertellen over de intensiteit van je training...

Met behulp van een sporthorloge kan je zowel als naast de fiets je hartslag en andere gegevens goed bijhouden. Een goede sporthorloge is heel wat meer dan een stappenteller en hartslagmeter. Het werkt bijna als een coach, die van jou een betere atleet kan maken. Een sporthorloge kan onder andere meer vertellen over de intensiteit van je training, maar ook of je al hersteld bent van de vorige sessie. Na een fietsrit kan je overigens je gegevens makkelijk uploaden naar bijvoorbeeld Strava of andere trainingssoftware. Wil jij ook inzage in al je trainingsgegevens? Koop dan snel een nieuwe sporthorloge via de Fashion For Cycling-webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag advies aan onze medewerkers.

Sporthorloges kopen?

Een sporthorloge meet je hartslag via een aantal sensoren aan de pols. Dit is een groot voordeel tegenover werken met een hartslagmeter die je verbindt met je fiets-gps. Bovendien is het zo eenvoudig om ook je herstel en andere belangrijke data in de gaten te houden naast de fiets. Heel wat sporthorloges monitoren zelfs je slaap! Je behoudt zo dag en nacht een overzicht over je fysieke gesteldheid. 

Vergis je overigens niet: een echt sporthorloge is zeker niet hetzelfde als een smartwatch. Een smartwatch is ontwikkeld met het oog op een koppeling met je smartphone zodat je o.a. berichten kan bekijken en beantwoorden; kan betalen en voorziet een koppeling met bepaalde apps. Een groot aantal sporthorloges kan dit ook - denk maar aan bijvoorbeeld Garmin Pay - maar een echte sporthorloge gaat nog enkele stappen verder. 

 

Met behulp van bijvoorbeeld een coach-functie stel jij je doelen in en het sporthorloge geeft je trainingsprogramma’s. Een aantal sporthorloges hebben ook een ingebouwde triatlonfunctie. In de wisselzone van een triatlon kan je heel makkelijk wisselen tussen sportprofielen zonder het sporthorloge helemaal te moeten instellen. Geavanceerde sporthorloges kan je ook connecteren met bijvoorbeeld een vermogensmeter zodat je precies ziet hoeveel watt je trapt en als je even niet meer weet waar je bent, schakel je eenvoudigweg de gps-functie in op je fietshorloge. Veel (maar niet alle) sporthorloges beschikken ook over een uitgebreid geheugen om muziek te downloaden.

Sporthorloge dames of sporthorloge heren?

Er is in principe geen verschil tussen een sporthorloge voor dames en een sporthorloge voor heren. Sporthorloges zijn daarom ook unisex. Vooral Polar maakt wel een onderscheid tussen sporthorloges maat S en sporthorloges maat M/L. Omdat dames vaak dunnere, slankere polsen hebben, komt een sporthorloge maat S bij hen dikwijls beter tot zijn recht, terwijl heren eerder een maat M/L nodig hebben.

 

Uiteraard zijn er ook eerder vrouwelijke en eerder mannelijke bandjes. Vrouwen kiezen vaker voor een roze, gouden of champagnekleurig bandje, terwijl zwart en grijs populair zijn bij mannen.

De beste sporthorloges bestel je gemakkelijk op fashionforcycling.be

Behoud makkelijk het overzicht over je training, je algemene gezondheid, je slaapritme en nog zoveel meer met een sporthorloge. Koop meteen online via Fashion For Cycling met gratis levering in België vanaf €50.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 80 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.