Fietshorloges

Er zijn 63 producten

Een eenvoudige fietscomputer of een moderne fiets-gps met heel wat functionaliteiten is meer dan waarschijnlijk nog steeds de populairste manier om je afgelegde afstand en snelheid bij te houden. Toch kiezen ook steeds meer wielrenners voor een fietshorloge. Via dit horloge om je pols kan je namelijk ook zien hoe snel je gaat en dankzij de gps-f...

Een eenvoudige fietscomputer of een moderne fiets-gps met heel wat functionaliteiten is meer dan waarschijnlijk nog steeds de populairste manier om je afgelegde afstand en snelheid bij te houden. Toch kiezen ook steeds meer wielrenners voor een fietshorloge. Via dit horloge om je pols kan je namelijk ook zien hoe snel je gaat en dankzij de gps-functie kan je makkelijk routes volgen. Bovendien beperkt de functie van een fietshorloge zich niet tot het fietsen alleen. De meeste types hebben verschillende sportprofielen waardoor je het ook tijdens bijvoorbeeld het lopen of zwemmen kan gebruiken en een fietshorloge trackt je algemene gezondheid als je niet aan het sporten bent. Een fietshorloge is dus absoluut een accessoire dat meer dan de moeite waard is. Kom gerust eens langs in de Fashion For Cycling-winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag meer uitleg aan de verkopers of plaats je bestelling meteen via de webshop.

Fietshorloge kopen?

Een sporthorloge is bij lopers al een lange tijd ingeburgerd, maar wordt dat nu ook bij fietsers. Steeds meer fietsers zien er dan ook de voordelen van in. Dankzij de gps-functie wordt je fietsrit goed geregistreerd en kan je hem achteraf uploaden naar bijvoorbeeld Strava. Bovendien houdt het fietshorloge je in real time op de hoogte van je prestatie. Er is overigens de mogelijkheid om te synchroniseren met je smartphone zodat je ook mails en bijvoorbeeld WhatsApp-berichten kan zien binnenkomen. Veruit de meeste modellen zijn multifunctioneel, waardoor je je fietshorloge ook kan gebruiken bij bijvoorbeeld een rondje hardlopen.

 

Wat een fietshorloge nog het meeste onderscheidt van een eenvoudiger fitnesshorloge is de gps-functie. Met een fietshorloge kan je namelijk - al dan niet met behulp van een koppeling met je smartphone - een route uitstippelen die je dan kan volgen. Bij enkele modellen kan je ook een bestemming invoeren en leidt het fietshorloge je erheen.

Bij het kopen van een nieuw fietshorloge zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Er zijn namelijk een aantal verschillen tussen eenvoudiger modellen en de high-end fietshorloges. 

  • Is er een stabiele Bluetooth- of ANT+-verbinding voor een koppeling met een cadanssensor of vermogensmeter?

  • Past het formaat om je pols? Een verschil van amper een paar millimeter in de grootte van het fietshorloge zelf kan een wereld van verschil betekenen in draagcomfort.

  • Hoe is de kwaliteit van het scherm en het gebruiksgemak? Eenvoudiger modellen beschikken niet over een touchscreen en een basis-layout.

Fietshorloges voor de prestatiegerichte fietser

De meeste moderne fietshorloges komen uitstekend tot hun recht om de pols van fietsers die graag inzage hebben in hun data. Ze helpen je namelijk bij het bereiken van je fietsdoelen door je belangrijke gegevens te tonen en met dank aan een aantal handige features.

  • Hersteladvies en trainingsprogramma’s: Heel wat fietshorloges geven je hersteladvies na het afwerken van een training op basis van je huidige conditie. Bovendien hebben veel modellen geïntegreerde trainingsprogramma’s.

  • Hartslagzones: Door je hartslagzones te uploaden kan je veel gerichter trainen met het oog op het bereiken van bepaalde doelen.

  • Virtuele tegenstander: Met de Virtual Partner-functie kan je racen tegen een virtuele tegenstander.

  • VO2-max meting: De VO2-max functie geeft je een goed inzicht in de zuurstofopname in het bloed.

  • Automatisch pauzeren: Als je bijvoorbeeld moet wachten voor een verkeerslicht, pauzeren de meeste horloges automatisch om correcte data te garanderen.

Een kwalitatief fietshorloge bestel je op fashionforcycling.be

Ben jij ook helemaal overtuigd van de voordelen van een fietshorloge? Koop er dan snel een via de webshop van Fashion For Cycling of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 63 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.