Triathlon kledij heren

Sorteer op
-10 %
TRIATHLONPAK CASTELLI CORE SPR-OLY-1
Vanaf € 108,00 Normale prijs € 120,00
-10 %
TRIATHLONPAK CASTELLI FREE SANREMO 2 SS-1
Vanaf € 180,00 Normale prijs € 200,00
-10 %
SPRINTPAK BIORACER SPEEDWEAR CONCEPT RR-1
Vanaf € 197,10 Normale prijs € 219,00

3 producten

Een van de zwaarste sporten van allemaal is ontegensprekelijk triatlon. Een goede triatleet moet niet alleen een goede zwemmer, fietser en loper zijn. Hij moet deze disciplines ook meteen na elkaar uitvoeren zonder tijd te verliezen bij de wissels. Zeggen dat de kledij bij een triatlon uiterst belangrijk is, is een open deur intrappen. Je hebt tijdens een wedstrijd namelijk geen tijd om een zwempak uit te trekken en een fietspak aan te trekken. Om te lopen zou je fietspak dan opnieuw uit moeten, om loopkledij aan te trekken. Speciaal voor triatleten hebben we bij Fashion For Cycling daarom triatlonkledij voor heren. Zo’n trisuit houd je de hele wedstrijd aan. Neem jij binnenkort deel aan een triatlon? Koop dan nu je heren-trisuit bij Fashion For Cycling! 

Triatlon kledij heren kopen?

 

Een specifiek triatlonpak voor heren lijkt misschien wel op een aeropak, maar er zijn toch verschillen. Een trisuit is uiterst licht en is sneldrogend zodat je na het zwemmen niet de hele wedstrijd met een nat pak moet afwerken. Dit draagt sterk bij aan het draagcomfort. Tijdens het zwemmen kan je nog een wetsuit erboven aandoen, als de regels dat toelaten. De zeem in de broek van een trisuit is ook anders dan bij een gewone fietsbroek. Ze is namelijk een pak kleiner en neemt minder vocht op. Zo biedt ze je zitvlak wel de nodige bescherming tijdens het fietsen, maar zit ze niet in de weg tijdens het lopen.

Een kwalitatief heren-trisuit is elastisch zodat je steeds genoeg bewegingsvrijheid hebt om de verschillende disciplines naar behoren af te werken. Het is goed ademend om je lichaam gedurende de hele wedstrijd op de juiste temperatuur te houden. 

Er bestaan twee soorten trisuits voor heren, namelijk 1-delige pakken en 2-delige pakken (bestaande uit een shirt en broek apart). Welk type heren-triatlonpak je draagt is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Toch zien we een trend naargelang de afstand. Bij de korte triatlon of sprint-triatlon wordt vaker gekozen voor een 1-delig trisuit voor heren. Zo’n pak uit 1 deel blijft dikwijls wat beter zitten dan een 2-delig pak en het is net wat aerodynamischer. Doordat er minder naden zijn, is er ook minder kans op irritatie.

Bij langere afstanden wordt over het algemeen meer gekozen voor een 2-delig heren-trisuit. Comfort wint het hier van aerodynamica. Een 2-delig pak is stukken makkelijker bij een sanitaire stop en biedt gevoelsmatig wat meer bewegingsruimte. En bij een triathlonpak hoort uiteraard een goed paar triathlonschoenen.

Op zoek naar triatlon kledij voor heren? Bestel online op fashionforcycling.be

Ben je helemaal klaargestoomd voor je volgende triatlon? Vergeet dan niet de juiste kledij aan te kopen bij Fashion For Cycling. Bestel je heren-trisuit online met gratis levering in België vanaf €50 of kom eerst even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.