Gravel en cyclocross wielen

Er zijn 22 producten

Gravelbiken blijft serieus in de lift zitten en de Belgen en Nederlanders blijven ook helemaal gek van cyclocrossen in de winter. Logisch dus dat we een zeer ruim aanbod aan cyclocross en gravel wielen voorzien. Gravel wielen zijn specifiek gemaakt voor gebruik in een gravel bike, en om dus over onverharde paden te scheuren. Ze moeten daarom - n...

Gravelbiken blijft serieus in de lift zitten en de Belgen en Nederlanders blijven ook helemaal gek van cyclocrossen in de winter. Logisch dus dat we een zeer ruim aanbod aan cyclocross en gravel wielen voorzien. Gravel wielen zijn specifiek gemaakt voor gebruik in een gravel bike, en om dus over onverharde paden te scheuren. Ze moeten daarom - net als cyclocross wielen - best tegen een stootje kunnen. Ben jij ook op zoek naar een goede set cyclocross of gravel wielen? Kom dan zeker even langs bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen en aarzel niet om meer advies te vragen. Weet je al welke set je wilt? Shop dan meteen online met gratis levering in België.

Cyclocross en gravel wielen kopen?

Gravel wielen zijn een stukje breder en ook steviger dan racefiets wielen. Dat is logisch, aangezien je ook over andere ondergronden fietst dan asfalt. Met je gravelbike kom je namelijk op plaatsen waar je met de koersfiets nooit zou komen. Zo krijg je wel eens een smalle bosweg, een grindstrook, een zandstrook of een afdaling met scherpe stenen voor de wielen. De impact van de ondergrond is helemaal anders dan gewoon asfalt op de koersfiets

De velgen van gravel wielen zijn een stukje breder omdat je ook bredere banden moet kunnen monteren. De interne velgbreedte van een set gravel wielen ligt vaak tussen de 24 en 27 mm, terwijl dat bij een set racefiets wielen op 18 à 20 mm ligt. Dankzij die bredere interne velgbreedte kunnen ook bredere banden van wel 33 à 50 mm breed gemonteerd worden.

Soms willen fietsers wel eens cyclocross of gravel wielen monteren in hun racefiets. Maar dat is niet altijd een goed idee. Deze wielen zijn namelijk ontwikkeld voor gebruik in de cyclocross respectievelijk gravel fiets. Afhankelijk van de opbouw van je fiets kunnen de velgen - en al zeker de banden - gewoonweg té breed zijn voor jouw racefiets.

 

Veruit de meeste gravel wielen zijn 28 inch in diameter, maar er zijn ook sets van 27,5 inch. Afhankelijk van de geometrie van het kader laat jouw gravelbike beide maten of maar een van beide toe. 27,5 inch gravel wielen zijn iets reactiever bij korte bochten, terwijl je met 28 inch gravel wielen beter obstakels kan overwinnen. Op 27,5 inch gravel wielen kan je (afhankelijk van type tot type) gravel banden monteren van 2,35 inch breed. Dit is zelfs breder dan een pak mountainbike banden.

We hebben de cyclocross wielen en gravel wielen bewust bij elkaar gezet. Het verschil tussen beide soorten is namelijk echt miniem. Het verschil tussen gravel banden en cyclocross banden en het verschil in geometrie van een volledige gravelbike en cyclocross fiets is veel groter. 

Bestel gemakkelijk en snel gravel- en crosswielen op fashionforcycling.be

Heb jij ook zin om de lokale offroad paden onveilig te maken of in de winter door de modder te scheuren? Geef jouw gravelbike of cyclocross fiets dan een upgrade met een gloednieuwe set gravel of cyclocross wielen van Fashion For Cycling. Koop online of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 22 of 22 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.