Fietsshirts dames

Er zijn 247 producten

Fietstruien voor dames zijn speciaal ontworpen voor het vrouwelijk lichaam, zodat ze comfortabel, maar toch aerodynamisch kunnen fietsen. Damesfietstruien hebben een smallere taille dan de herenvarianten. Het zit zo als gegoten en voorkomt dat de trui gaat wapperen. Het is altijd beter om met een wielertruitje op pad te gaan en niet met gewone s...

Fietstruien voor dames zijn speciaal ontworpen voor het vrouwelijk lichaam, zodat ze comfortabel, maar toch aerodynamisch kunnen fietsen. Damesfietstruien hebben een smallere taille dan de herenvarianten. Het zit zo als gegoten en voorkomt dat de trui gaat wapperen. Het is altijd beter om met een wielertruitje op pad te gaan en niet met gewone sportkleding. Fietstruien voor dames en heren zijn gevormd volgens de fietspositie. Ze zijn achteraan wat langer zodat ook in een voorovergebogen positie je rug bedekt blijft. Bij gewone sportshirts merk je al snel dat ze achteraan omhoog komen en wapperen in de wind. Bovendien heb je bij wielershirts zakjes op de rug zodat je reservemateriaal en eten kan meenemen.

 

In de pasvorm bij damesfietstruien is er onderling best nog wat verschil. Zo zijn er nauw aansluitende racemodellen, maar ook iets losser zittende truitjes voor een optimaal comfort.

Welk type dames fietsshirt heb ik nodig?

Er zijn over het algemeen 4 verschillende types fietsshirts voor dames, namelijk fietstruitjes met korte mouwen, met lange mouwen, zonder mouwen en fietstopjes.

  • Fietstruitjes voor dames met korte mouwen: Fietstruitjes met korte mouwen zijn de meest traditionele en worden zeker in wedstrijden het vaakst gedragen. In de lente en zomer kan je prima in je damesfietsshirt met korte mouwen op pad. Moderne fietstruitjes ademen uitstekend zodat je niet baadt in het zweet. Op echt hete zomerdagen draag je best een speciaal flinterdun truitje mét de nodige ingebouwde uv-bescherming. 

  • Fietstruitjes voor dames met lange mouwen: Als het wat frisser is - en al zeker in winterse omstandigheden - draag je een damesfietstrui met lange mouwen. Zo blijft het lekker warm en door een optimale zweetafvoer krijg je het achteraf niet koud. Een aantal van onze fietstruitjes voor dames met lange mouwen zijn ook al meteen waterafstotend en/of winddicht.

  • Mouwloze fietstruitjes voor dames: Een mouwloos fietstruitje is logischerwijze weggelegd voor een zomerse fietsrit én is op en top vrouwelijk. Het is in se hetzelfde als een fietstruitje met korte mouwen, alleen zijn de mouwen nog korter afgesneden. Zo vermijd je de klassieke tan lines. 

  • Fietstops voor dames: Veel verschil tussen een fietstop en een fietstruitje zonder mouwen voor dames is er niet. Een fietstop doet vaak wat meer als een gewone sporttop aan waarmee je bijvoorbeeld ook kan gaan lopen en heeft niet altijd een rits.

De beste dames fietstruien bestel je makkelijk bij Fashion For Cycling

Ben je al goed voorbereid om bij verschillende temperaturen de fiets op te stappen? Met het aanbod aan fietstruitjes voor dames van Fashion For Cycling ben je gewapend tegen zowel koude als warme temperaturen. Bezoek onze winkels in Lotenhulle en Geraardsbergen en kom onze fietstruitjes voor dames even passen of bestel meteen via de webshop.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 247 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.