Fiets kilometerteller

Er zijn 25 producten

De makkelijkste en goedkoopste manier om te weten te komen aan welke snelheid je fietst, hoeveel kilometer je aflegt en wat je maximale snelheid was tijdens je fietsrit, is gebruik maken van een fiets-kilometerteller. Zo weet je aan het einde van de rit precies hoe je hebt gepresteerd. Fiets-kilometertellers horen overigens helemaal niet alleen ...

De makkelijkste en goedkoopste manier om te weten te komen aan welke snelheid je fietst, hoeveel kilometer je aflegt en wat je maximale snelheid was tijdens je fietsrit, is gebruik maken van een fiets-kilometerteller. Zo weet je aan het einde van de rit precies hoe je hebt gepresteerd. Fiets-kilometertellers horen overigens helemaal niet alleen op een koersfiets thuis. Ook op je mountainbike of op je stadsfiets kan je gerust een fiets-kilometerteller installeren om bij te houden hoe snel je gaat. Ben jij ook op zoek naar een eenvoudige fietscomputer van BBB, Cateye of Sigma? Kom dan zeker even langs in de Fashion For Cycling-winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen of plaats je bestelling meteen online.

Kilometerteller fiets kopen?

Fiets-gps’en die je snelheid bepalen aan de hand van locatiebepaling door middel van satellieten is iets van de laatste jaren. Fiets-kilometertellers bestaan al heel wat langer. Zij bepalen je snelheid aan de hand van een magneetje op een van de spaken. Als je fietst, passeert dit telkens aan een snelheidssensor op de voorvork die dit signaal doorgeeft aan het toestelletje op je stuur. Er bestaan modellen waarbij de verbinding tussen de sensor op de voorvork en het toestel op je stuur gebeurt via een kabeltje, maar er zijn ook modellen waarbij die verbinding helemaal draadloos gebeurt. Die snelheidssensor kan aan de hand van de magneet meten hoe snel je aan het fietsen bent en op basis daarvan berekent het toestel de andere waarden, zoals gemiddelde snelheid en afstand. Uiteraard moet je eerst je wielmaat en dergelijke goed instellen.

De voordelen van een fiets kilometerteller

  • Klein: Een eenvoudig kilometertellertje op je fiets zal allerminst in de weg zitten. Het is namelijk heel compact op je stuur en geeft je zo beknopt belangrijke data die je helpen je training beter af te werken.

  • Betaalbaar: Fiets-kilometertellers zijn absoluut betaalbaar. Waar een fietscomputer met navigatiefunctie al snel 200 euro of meer kost, kosten de meest eenvoudige fiets-kilometertellers amper 15 euro. Dit zijn wel echt de meest basic fiets-kilometertellers met enkel de huidige snelheid, gemiddelde snelheid, maximale snelheid, ritduur, afstand, totale afstand en klok. 

  • Gebruiksgemak: Omdat er niet zo veel functionaliteiten zijn bij een beknopte fiets-kilometerteller als bij een fiets-gps is zo’n toestel vaak heel wat makkelijker in gebruik. Bij heel wat modellen is er amper 1 knop waarmee je alles kan bedienen.

  • Belangrijkste gegevens: Zeker profwielrenners, maar ook amateurwielrenners of gepassioneerde wielertoeristen hebben graag inzage in bijkomende gegevens zoals de VO2-max, het vermogen, de hersteltijd en trainingsbelasting. Maar ook veel wielertoeristen vinden het bijhouden van deze data niet nodig. Voor hen zijn de snelheid, de duur en de afstand de belangrijkste data. De goedkoopste fiets-kilometertellers hebben steeds op zijn minst deze functies.

Bestel gemakkelijk een fiets kilometerteller bij Fashion for Cycling

Kies jij ook voor een eenvoudige fiets-kilometerteller? Kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en aarzel niet om raad te vragen aan onze ervaren medewerkers of plaats je bestelling meteen online.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 25 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.