Sensoren

Er zijn 17 producten

Met enkel een fiets-gps op je stuur kan je in principe al aan de slag. Maar er zijn nog heel wat extra’s te verkrijgen die je fietservaring alleen maar completer maken. Een hartslagmeter bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen je hartslag goed in de gaten kan houden op het toestel op je stuur. Met een powermeter kan je dan weer alti...

Met enkel een fiets-gps op je stuur kan je in principe al aan de slag. Maar er zijn nog heel wat extra’s te verkrijgen die je fietservaring alleen maar completer maken. Een hartslagmeter bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen je hartslag goed in de gaten kan houden op het toestel op je stuur. Met een powermeter kan je dan weer altijd zien hoeveel watt je trapt. En met een cadanssensor zie je precies wat je trapfrequentie is. De cadanssensor en snelheidssensor is vaak iets wat over het hoofd wordt gezien omdat je ze ook niet per se nodig hebt voor de werking van je fiets-gps. Al kunnen ze zoals gezegd wel handig zijn. Bestel daarom nu een nieuwe cadanssensor en snelheidssensor van Garmin, Wahoo of Bryton online met gratis levering in België vanaf €50.

Cadans- en snelheidssensoren kopen? 

De meeste moderne fietscomputers werken tegenwoordig prima zonder een snelheidssensor. Dit komt omdat ze voorzien zijn van gps-functionaliteit. Het gps-signaal zal dan je snelheid berekenen. Deze manier is echter niet feilloos. Zeker in zeer bebost gebied of als je een lange tunnel in rijdt, durft het signaal al eens wegvallen. Door te werken met een Wahoo of Garmin snelheidssensor heb je dat probleem niet. De verbinding is net wat sneller en stabieler en gebeurt draadloos via BlueTooth of ANT+. Ook op losse fietsrollen of - als de sensor in het achterwiel zit - op een trainer met remrol kan een snelheidssensor aantonen hoe snel je ‘vooruit’ gaat.

 

Een cadanssensor meet je trapfrequentie. Dit wordt dan uitgedrukt in aantal omwentelingen per minuut. Aan de hand hiervan kan je heel gericht trainen. Bij een krachttraining zal je automatisch aan een lagere cadans rondfietsen dan bij een souplessetraining.

De juiste trapfrequentie hangt dus af van situatie tot situatie. Een goede gemiddelde trapfrequentie ligt ergens tussen de 80 en 100 omwentelingen per minuut, al hangt dit ook af van het type renner dat je bent. Een fietser met gespierde bovenbenen zal langer een lager aantal omwentelingen op een hoge versnelling kunnen aanhouden dan een klimmerstype. Het is geen toeval dat bij klimmers de laatste jaren de trend neigt naar heel veel omwentelingen per minuut. Een Garmin of Wahoo cadanssensor monteer je heel eenvoudig aan een crank en registreert zo het aantal omwentelingen. Deze data wordt doorgegeven aan de fiets-gps door middel van een BlueTooth of ANT+ verbinding.

Op zoek naar cadans- en snelheidssensoren? Bestel online op fashionforcycling.be

Wil jij je snelheid en cadans tot in het kleinste detail kunnen uitpluizen? Koop dan een nieuwe snelheidssensor en cadanssensor van Garmin, Wahoo, Polar of Bryton tegen de laagste prijzen bij Fashion For Cycling. Bestel meteen via de webshop.

Minder
Meer
Toont 1 - 17 of 17 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.