Hartslagmeters

Er zijn 15 producten

Bij een sporthorloge heb je in veruit de meeste gevallen meteen al een geïntegreerde hartslagmeter. Maar uiteraard beschikt niet iedereen over zo’n toestel. Heel wat fietsers zweren bij een eerder eenvoudige kilometerteller op de fiets of een fiets-gps, waarop je wel het vermogen, je hartslag, snelheid en cadans kan aflezen. Daar heb je dan wel ...

Bij een sporthorloge heb je in veruit de meeste gevallen meteen al een geïntegreerde hartslagmeter. Maar uiteraard beschikt niet iedereen over zo’n toestel. Heel wat fietsers zweren bij een eerder eenvoudige kilometerteller op de fiets of een fiets-gps, waarop je wel het vermogen, je hartslag, snelheid en cadans kan aflezen. Daar heb je dan wel nog bijkomende toestellen voor nodig zoals een cadanssensor, powermeter én… een hartslagmeter. Je hartslag meten via een borstband is in vele gevallen overigens de meest nauwkeurige manier. Wil jij ook het maximale uit je trainingsarbeid halen door heel gericht te trainen op je hartslag? Schaf je dan meteen een kwalitatieve hartslagmeter aan via de Fashion For Cycling-webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Hartslagmeters kopen?

Met een hartslagmeter haal je gewoonweg meer uit je training omdat je een beter inzicht hebt in je conditie bij verschillende inspanningen. Je kan makkelijk je maximale, gemiddelde en huidige hartslag meten en daarop inspelen om een zeer specifiek trainingsprogramma af te werken en zo je doelen te behalen. Door de intensiteit van je training aan te passen op basis van je hartslag kan je je uithoudingsvermogen, algemene conditie of explosiviteit verbeteren

 

Je verbindt de hartslagmeter heel eenvoudig met je sporthorloge, fietscomputertje, fiets-gps of zelfs je smartphone door middel van een Bluetooth- of ANT+-verbinding. Achteraf kan je je prestatie gedetailleerd analyseren in bijvoorbeeld Garmin Connect, Polar Flow of Wahoo Fitness. Enkele geavanceerde hartslagmeters hebben zelfs een intern geheugen waardoor je ook enkel met je hartslagmeter aan op pad kan. Alle andere toestellen kan je achterwege laten.

Verbeter de sportprestaties met een goede hartslagmeter

Om met behulp van een hartslagmeter je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen, moet je uiteraard verschillende waardes kennen. Die kom je te weten bij een inspanningstest. Een belangrijke waarde om je hartslagzones te kunnen indelen is het omslagpunt. Dit is het punt waarop je lichaam gaat verzuren en ‘de benen vol lopen’. 

Ook de maximale hartslag is een belangrijke waarde. Die ligt logischerwijze hoger dan je omslagpunt en is afhankelijk van de vorm van de dag. Op basis van deze waarden worden de hartslagzones berekend die je in de gaten houdt via je hartslagmeter. Aan de hand daarvan kan je gericht trainen. Met een duurtraining aan een hartslag van 50 à 60% van je maximale hartslag train je optimaal je conditie en uithoudingsvermogen. Een intervaltraining met regelmatig blokjes aan 85 tot 100% van je maximale hartslag (dus boven het omslagpunt) scherpt je kracht en explosiviteit aan. 

Een hartslagmeter bestel je eenvoudig en snel op fashionforcycling.be

Bij Fashion For Cycling hebben we een ruim aanbod hartslagmeters met borstband of zelfs band voor de bovenarm. Op die manier kan je optimaal je training afwerken en je conditie naar een hoger niveau tillen. Kom langs in de Fashion For Cycling-winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen of koop je nieuwe hartslagmeter online via onze webshop met gratis levering in België vanaf €50.

Minder
Meer
Toont 1 - 15 of 15 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.