Proteïne shakes

Er zijn 20 producten

Sporters die hun lichaam tot het uiterste drijven, hebben zeker baat bij een proteïne shake. Eiwitten - ook proteïnen genoemd - zijn namelijk de belangrijkste bouwstenen van de spieren en dus voor sporters van levensbelang. Eiwitten zorgen voor het herstel van de spieren, zorgen voor spieropbouw en zijn goed voor de botten. De belangrijkste bron...

Sporters die hun lichaam tot het uiterste drijven, hebben zeker baat bij een proteïne shake. Eiwitten - ook proteïnen genoemd - zijn namelijk de belangrijkste bouwstenen van de spieren en dus voor sporters van levensbelang. Eiwitten zorgen voor het herstel van de spieren, zorgen voor spieropbouw en zijn goed voor de botten. De belangrijkste bron van proteïnen is een uitgebalanceerd dieet, maar zeker voor sporters kan het interessant zijn om extra proteïnen in te nemen in de vorm van een proteïne shake. Koop jouw poeders om proteïne shakes te maken online bij Fashion For Cycling met gratis thuislevering in België vanaf €50.

Proteïne shakes kopen?

Bij sporters die vaak fitnessen zijn proteïne shakes waarschijnlijk goed bekend. Als je vaak krachtoefeningen doet om de spiermassa te vergroten, is het aangeraden om per dag 1,2 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht binnen te krijgen. Het grootste deel haal je dus uit je voeding. Eiwitten zitten vooral in vlees, noten, bonen en melk. Sommige proteïne shakes los je daarom ook beter op in melk.

 

Maar soms kom je er niet met je voeding alleen. Proteïne shakes zijn dan een goede oplossing. Ze zijn namelijk een kant-en-klare eiwitbron. Afhankelijk van het precieze type proteïne shake bevat hij zo’n 20 tot 40 gram eiwitten per dosis. 

 

Er zijn verschillende types proteïne shakes, afhankelijk van waar de eiwitten precies vandaan komen. De eiwitten kunnen namelijk afkomstig zijn uit melkeiwitten of plantaardige eiwitten. Proteïne shakes van plantaardige eiwitten zijn meteen vegan-friendly. Een whey proteïne shake behoort tot de shakes afkomstig uit melkeiwitten.


Wanneer je een proteïne shake het beste drinkt, hangt af van het type proteïne shake en het doel dat je wil bereiken. Een snel opnemende shake zoals met whey drink je best na het sporten zoals een recovery shake. Whey draagt namelijk uiterst goed bij aan een snel spierherstel zodat je snel weer paraat staat. Daarnaast zijn er shakes met caseïne die je gedurende de dag of ‘s avonds voor het slapen gaan drinkt. Dit is een langzaam opnemende shake die vooral helpt bij spieropbouw en algemeen herstel. Er zijn specifieke overnight protein shakes met tot wel 40 gram eiwit per dosis die geleidelijk eiwit afgeven gedurende 7 uur.

Krijg gemakkelijk de juiste hoeveelheid proteïne binnen met proteïne poeder

Hoeveelheid proteïnen je precies nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon en van welke sport je doet. Een gemiddelde van 1,2 à 2 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag is aangewezen. Door te werken met proteïne poeder dat je in water of melk moet oplossen tot een shake, kan je heel precies de juiste hoeveelheid voor jou afmeten. Proteïneshakes zijn daarnaast laag in vetten en koolhydraten.

Bestel gemakkelijk en snel proteïne shakes op fashionforcycling.be

Bij Fashion For Cycling vind je proteïneshakes op basis van poeder terug van de meest gerenommeerde merken. Je bestelt de shake met jouw favoriete smaak en samenstelling makkelijk online via onze webshop of je komt even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen. Aarzel niet om dan extra uitleg te vragen.

Minder
Meer
Toont 1 - 20 of 20 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.