Recovery shakes

Er zijn 43 producten

Je hebt vast wel al eens gezien dat profwielrenners tijdens de interviews na een wedstrijd een grote bidon bij zich hebben en er regelmatig uit drinken. Deze bidon bevat recovery shake en zulke herstelvoeding is zeker niet alleen weggelegd voor profwielrenners. Ook fietsers die niet deelnemen aan wedstrijden, maar wel regelmatig een mooie rit af...

Je hebt vast wel al eens gezien dat profwielrenners tijdens de interviews na een wedstrijd een grote bidon bij zich hebben en er regelmatig uit drinken. Deze bidon bevat recovery shake en zulke herstelvoeding is zeker niet alleen weggelegd voor profwielrenners. Ook fietsers die niet deelnemen aan wedstrijden, maar wel regelmatig een mooie rit afwerken hebben absoluut baat bij een goede recovery shake. Ontdek het ruime aanbod van Fashion For Cycling en plaats je bestelling meteen online met gratis levering in België vanaf €50.

Recovery shakes kopen?

Een van de belangrijkste onderdelen van trainen is herstellen. Tijdens de training breek je namelijk spiermassa af en na de training gaat je lichaam er alles aan doen om die ‘schade’ te herstellen. Wat extra ondersteuning kan daarbij zeker geen kwaad. Op die manier kan je sneller met een aangevulde energievoorraad opnieuw de fiets op.

De hoofdbestanddelen van een recovery shake zijn koolhydraten en eiwitten - over het algemeen in een 60:40-verhouding. Je neemt een recovery shake best in binnen de 45 minuten na de inspanning. Je lichaam zal de stoffen dan het beste opnemen en bovendien zal je lichaam de verloren voedingsstoffen overcompenseren als je dan niet aanvult.

 

Het nut van een recovery shake na het fietsen is drieledig:

  • Spierherstel en -opbouw: De eiwitten in een recovery shake herstellen je spieren na het sporten en dragen bovendien bij aan spieropbouw. Koolhydraten zorgen ervoor dat je sneller terug meer energie hebt.

  • Voorraden aanvullen: Door te zweten tijdens het sporten verlies je mineralen. Deze moeten worden aangevuld. Recovery shakes bevatten daarom ook mineralen en aminozuren. Ook je vochtbalans wordt aangevuld.

  • Conditie opbouwen: Door bewust om te gaan met spierherstel en -opbouw verbeter je op een duurzame manier je conditie.

 

Een recovery shake los je doorgaans op in water, tegenover een proteïne shake die je soms in melk dient op te lossen. Je recovery drink wordt zo niet te zwaar, zodat hij aangenaam drinkt na een inspanning. Er is een ruim aanbod aan smaken, zodat er altijd wel een smaakje is dat op jouw lijf geschreven is.

Koop kwalitatieve recovery shakes online en in de winkel bij Fashion For Cycling

Gun je lichaam die extra ondersteuning die het verdient met behulp van een recovery shake. Bestel je recovery shake en andere sportvoeding via de Fashion For Cycling-webshop of kom langs in een van de winkels en vraag advies aan onze medewerkers.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 43 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.