Recovery bars

Er zijn 6 producten

Na een zware inspanning kan je een ‘leeg’ gevoel ervaren, waarbij zelfs de trap oplopen al voelt als een Alpencol beklimmen. Dat lege gevoel komt niet uit de lucht vallen, want na urenlang fietsen heb je je energiereserves moeten aanspreken. Uiteraard is het belangrijk om die terug aan te vullen, zodat je snel weer op je positieven bent en de da...

Na een zware inspanning kan je een ‘leeg’ gevoel ervaren, waarbij zelfs de trap oplopen al voelt als een Alpencol beklimmen. Dat lege gevoel komt niet uit de lucht vallen, want na urenlang fietsen heb je je energiereserves moeten aanspreken. Uiteraard is het belangrijk om die terug aan te vullen, zodat je snel weer op je positieven bent en de dag erna al opnieuw de fiets op kan. Je kan die voorraden enerzijds aanvullen met een recovery shake, maar ook met recovery bars. Zo’n recovery bars bevat koolhydraten zodat je je glycogeenreserves kan aanvullen en eiwitten die je spieren herstellen en laten groeien. Koop dus snel online je recovery bars voor na het fietsen bij Fashion For Cycling of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Recovery bars kopen?

Een groot voordeel van recovery bars ten opzichte van recovery shakes is dat ze zo compact zijn. Ze passen zo in het achterzakje van je fietsshirt of in een klein zakje van je sporttas. Bij een recovery shake moet je namelijk water of melk mixen met poeder in een shaker, wat al iets omslachtiger is. Bovendien hebben heel wat sporters het moeilijk om na een zware inspanning meteen te eten of drinken. Het hangt uiteraard af van persoon tot persoon, maar sommigen vinden een halve liter recovery shake wat zwaar vallen. Een klein reepje eten lukt wel nog.


De combinatie van koolhydraten en eiwitten zorgt ervoor dat enerzijds je energievoorraden opnieuw worden aangevuld en dat anderzijds je spiermassa wordt hersteld en helpt zelfs bij het opbouwen van spiermassa.

Wat samenstelling betreft, zijn er geen echt grote verschillen tussen een recovery shake en recovery bars. Een recovery bar is dus een zeer goede oplossing als een hersteldrank niet voorhanden is. Toch is het in principe beter om een herstelshake te drinken. Vloeibare voeding wordt namelijk sneller opgenomen dan vaste voeding. Zo worden je reserves nog sneller aangevuld.

Recovery bars bevatten ook whey. Dit zijn melkeiwitten die essentiële aminozuren bevatten en de groei en instandhouding van de spieren ondersteunen.

Bestel je recovery bars online op fashionforcycling.be

Ben je op zoek naar lekkere en kwaliteitsvolle recovery bars? Dan zit je goed bij Fashion For Cycling! Plaats je bestelling meteen via de Fashion For Cycling-webshop of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 6 of 6 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.