Hypotone sportdranken

Er zijn 7 producten

Zonder eten in de achterzak en bidon in de bidonhouder vertrekken voor een fietstraining is allesbehalve een goed idee. Bij een training van een anderhalf uur zal je uiteraard niet zoveel energie verbranden als profrenners tijdens een zware bergetappe in de Tour de France, maar na verloop van tijd zal je energievoorraad toch leeg geraken. En als...

Zonder eten in de achterzak en bidon in de bidonhouder vertrekken voor een fietstraining is allesbehalve een goed idee. Bij een training van een anderhalf uur zal je uiteraard niet zoveel energie verbranden als profrenners tijdens een zware bergetappe in de Tour de France, maar na verloop van tijd zal je energievoorraad toch leeg geraken. En als de motor zonder brandstof valt, geraak je nog amper vooruit. Met een goede hypotone sportdrank kan je dit vermijden. Bekijk daarom ons uitgebreide aanbod in de Fashion For Cycling-winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen of bestel online met gratis levering in België vanaf €50.

Hypotone sportdrank kopen?

Een hypotone sportdrank is de meest basis-sportdrank en bevat - in vergelijking met een isotone sportdrank en al zeker met een hypertone sportdrank - relatief weinig koolhydraten. Een hypotone sportdrank bevat dan ook minder dan 40 gram koolhydraten per liter, wat minder is dan de concentratie in het vocht in het menselijk lichaam. Omdat een hypotone sportdrank niet zo ‘zwaar’ is, is hij zeer licht verteerbaar én laag in calorieën.

Hypotone sportdranken worden het best gebruikt bij inspanningen van maximaal anderhalf uur. Zeker in warm weer ontstaat er dan wel een vochttekort, maar geen groot energietekort. Dit type sportdrank staat daarom ook bekend onder de noemer dorstlesser. De bekendste hypotone sportdrank is in principe water, maar bij een sportinspanning verliest het lichaam uiteraard niet alleen vocht. Ook de mineralen en zouten moeten worden aangevuld. Water doet dit niet, terwijl een hypotone sportdrank in poedervorm gemengd in water dit wel zal doen. Bij een intensieve training grijp je beter naar een isotone of hypertone sportdrank.

 

Een hypotone sportdrank gebruik je tijdens het sporten, maar ook voor de inspanning een bidon hypotone sportdrank drinken kan zeker geen kwaad. Je creëert zo als het ware al een buffer.

Om je aan te moedigen voldoende te drinken tijdens de inspanning zijn smaakstoffen toegevoegd aan sportdranken. Kies je voor bijvoorbeeld citroen of rode vruchten of toch eerder iets exotisch zoals grapefruit of ananas-mango? Aan jou de keuze!

Bestel gemakkelijk hypotone sportdrank bij Fashion For Cycling

Ben jij helemaal overtuigd van de voordelen van een hypotone sportdrank? Bekijk dan zeker ons aanbod en plaats je bestelling meteen online of kom even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en vraag advies aan onze medewerkers.

Minder
Meer
Toont 1 - 7 of 7 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.