Isotone sportdranken

Er zijn 74 producten

Het is niet voor niets dat veel trainers er steeds maar op blijven hameren om genoeg te drinken tijdens een training en een wedstrijd. Bij een vochtverlies van 3% neemt je prestatie al een flinke duik. Goed hydrateren is dus van uiterst groot belang om ervoor te zorgen dat je de man met de hamer niet ontmoet. Een isotone sportdrank helpt je daar...

Het is niet voor niets dat veel trainers er steeds maar op blijven hameren om genoeg te drinken tijdens een training en een wedstrijd. Bij een vochtverlies van 3% neemt je prestatie al een flinke duik. Goed hydrateren is dus van uiterst groot belang om ervoor te zorgen dat je de man met de hamer niet ontmoet. Een isotone sportdrank helpt je daarbij door niet alleen je vochtvoorraad maar ook je energievoorraad aan te sterken. Bestel jouw isotone sportdrank meteen online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Isotone sportdrank kopen?

Een isotone sportdrank bevat alle elementen zodat jij tijdens het sporten wat langer door kan. Hij vult aan wat je verliest tijdens het sporten, namelijk suikers, mineralen en vocht. Een isotone sportdrank bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid deeltjes per 100 milliliter als je lichaam, namelijk tussen de 4 en 8 gram koolhydraten per 100 gram. Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van energie tijdens het sporten en daarom echt onmisbaar.

Omdat een isotone sportdrank een gelijk aantal deeltjes per 100 milliliter bevat als je lichaam is hij vrij licht verteerbaar en worden de voedingsstoffen ook relatief snel opgenomen door je lichaam zonder dat je last krijgt van de maag. Bij een hypertone sportdrank is de kans al wat groter dat je last krijgt van je maag, zeker als je niet voldoende gewoon water erbij drinkt.

 

De meeste sportdranken behoren tot de isotone sportdranken omdat deze gewoonweg het meest all-round zijn. Ze leveren je de nodige energie om ervoor te zorgen dat je voorraad niet leeg geraakt, maar houden ook je vochtbalans op peil. Naast koolhydraten bevat een isotone sportdrank elektrolyten zoals kalium, natrium en magnesium. Een isotone sportdrank is daarom ideaal om krampen te voorkomen. Krampen worden namelijk veroorzaakt door een tekort aan vocht en bepaalde mineralen zoals natrium. Natrium zorgt er daarnaast voor dat water en suikers makkelijker door het lichaam worden opgenomen. Natrium lest ook het dorstgevoel, waardoor isotone sportdranken - niet onterecht - ook wel dorstlessers worden genoemd.

 

TIP: Er bestaan ook zogenaamde isogels. Dit zijn sportgels met dezelfde samenstelling als isotone sportdranken maar in gelvorm. Je kan ze dus makkelijk en snel innemen. Ontdek meer op onze pagina met sportgels.

De voordelen van isotone sportdranken

Om je een duidelijk overzicht te bieden, lijsten we alle voordelen van isotone sportdranken nog eens op.

 

  • Isotone sportdranken worden dankzij hun samenstelling met een (ongeveer) gelijk aantal deeltjes per 100 ml als in je lichaam gemakkelijk opgenomen door het lichaam.

  • Ze bevatten meer voedingsstoffen dan hypotone sportdranken.

  • In zeer warm weer kies je best voor een isotone sportdrank. Je hebt dan namelijk de neiging te veel te drinken en met een hypertone sportdrank zou je snel last krijgen van de maag.

  • Het natrium in isotone sportdranken zorgt ervoor dat je vocht langer vasthoudt.

Hoogwaardige isotone sportdranken bij Fashion For Cycling

In de Fashion For Cycling-winkel vind je een enorm aanbod aan kwalitatieve isotone sportdranken van gerenommeerde merken. Kies jouw favoriete smaak uit en plaats je bestelling meteen online of breng een bezoekje aan een van onze winkels.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 74 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.