Sportdrank poeder

Er zijn 96 producten

Bij het bereiden van een sportdrank om te gaan fietsen zijn er twee mogelijkheden. Ofwel moet je sportdrank poeder oplossen in een bepaalde hoeveelheid water, ofwel laat je een bruistabletje oplossen in water. Hoewel de optie met tabletten steeds populairder wordt (onder andere vanwege de compacte vorm) is sportdrank poeder nog altijd de meest g...

Bij het bereiden van een sportdrank om te gaan fietsen zijn er twee mogelijkheden. Ofwel moet je sportdrank poeder oplossen in een bepaalde hoeveelheid water, ofwel laat je een bruistabletje oplossen in water. Hoewel de optie met tabletten steeds populairder wordt (onder andere vanwege de compacte vorm) is sportdrank poeder nog altijd de meest gekozen mogelijkheid. Voor welke smaak sportdrank poeder kies jij? Plaats je bestelling vandaag nog via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Sportdrank poeder kopen?

Bij lange ritten is het belangrijk om het lichaam tijdens het fietsen aan te vullen met vocht, magnesium, zouten en koolhydraten. Een specifieke sportdrank is daarvoor de perfecte oplossing. Te veel vochtverlies heeft namelijk een negatieve invloed op je prestatie. Zelfs enkele procentjes zijn al nefast. Je bloed wordt dikker en je hart moet harder werken om je bloeddruk op een goed peil te houden. Vochtverlies kan ook leiden tot spierkrampen en maag-darmproblemen.

Wat is dan het verschil tussen sportdrank poeder en sportdrank in tabletvorm? Op zich niet zo gek veel, al moet je er wel rekening mee houden dat er aan tabletten vulstoffen werden toegevoegd om de stoffen tot een tablet te maken

Een groot voordeel van tabletten is dat ze in een klein kokertje zitten dat je makkelijk meeneemt op de fiets. Je kan dus makkelijk onderweg nieuwe sportdrank maken. Een voordeel van sportdrank poeder is dan weer dat je kan doseren. Als je bij de aanbevolen hoeveelheid de smaak wat te sterk vindt, kan je wat minder sportdrank poeder oplossen in water. Of net wat meer als het voor jou sterker mag. Sportdrank poeder kan je kopen in grote potten of zakken van 500 gram tot wel 3 kilogram. Voor de portemonnee komt zo een grote pot goed uit.

Om ervoor te zorgen dat je ook met poeder makkelijk onderweg sportdrank kan bij maken, voorzien sommige merken zoals SiS of 3Action ook sportdrank poeder in kleine zakjes. De hoeveelheid sportdrank poeder per zakje is tot op de gram afgewogen voor een oplossing in 500 ml water. Elk zakje is dus eenmalig gebruik en makkelijk onderweg mee te nemen.

 

Er zijn sportdrankpoeders beschikbaar in een zeer brede waaier aan smaken. Er is dus altijd wel een dat je lekker vindt. Nog een goede tip: test nieuw sportdrankpoeder niet uit in een wedstrijd. Je probeert beter eens op training of je de smaak wel lekker vindt en je maag er goed mee om kan.

Sportdrank poeder vind je bij Fashion For Cycling

Gebruik jij het liefst sportdrank poeder? Bij Fashion For Cycling vind je een zeer uitgebreid aanbod! Koop via de webshop met gratis thuislevering in België vanaf €50 of kom naar de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 96 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.