Fietsbanden

Er zijn 770 producten

Een van die fietsonderdelen die maar steeds weer nieuw ontwikkeld worden en waarbij baanbrekende technologieën voor een constante stroom aan vernieuwing zorgen, zijn fietsbanden. Je fietsbanden kunnen in een wedstrijd makkelijk het verschil betekenen tussen winst en verlies. Bij een wedstrijd in de regen bijvoorbeeld kan je met behulp van de jui...

Een van die fietsonderdelen die maar steeds weer nieuw ontwikkeld worden en waarbij baanbrekende technologieën voor een constante stroom aan vernieuwing zorgen, zijn fietsbanden. Je fietsbanden kunnen in een wedstrijd makkelijk het verschil betekenen tussen winst en verlies. Bij een wedstrijd in de regen bijvoorbeeld kan je met behulp van de juiste fietsbanden en het nodige vertrouwen in je buitenbanden misschien wel net wat sneller door de bocht dan je tegenstander. Bovendien werd er lang weinig aandacht besteed aan de binnenbanden, terwijl ook die een belangrijke rol spelen. Koop jouw kwalitatieve fietsbanden nu online bij Fashion For Cycling of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Fietsbanden kopen?

We hebben bij Fashion For Cycling fiets-buitenbanden voor alle soorten fietsen. Van racefiets tot mountainbike, van gravelbike tot stadsfiets en zelfs van kinderfiets tot pistefiets. Wij zijn van mening dat elk type fietser gebruik moet kunnen maken van buitenbanden die op zijn of haar lijf geschreven zijn

Uiteraard betekent dit dat er ook een groot aantal verschillen zijn. Buitenbanden voor kinderfietsen bijvoorbeeld hebben een kleinere diameter, gaande van 12 tot 24 inch. Ook MTB-buitenbanden hebben een afwijkende maat, namelijk 26, 27,5 of 29 inch. Andere fiets-buitenbanden zijn standaard 28 inch. 

Daarnaast kan ook het profiel van buitenbanden sterk verschillen. Echte race-buitenbanden hebben een vrij glad profiel, terwijl 4 season buitenbanden een wat sterker profiel hebben dat je overeind houdt als er wat modder op de weg ligt. Ook mountainbike-buitenbanden die dienen om door de modder te klieven hebben dikke groeven, terwijl strand-buitenbanden veel gladder zijn. 

Ook het belang van de juiste binnenbanden mag dus niet onderschat worden. Niet alleen voor de sportprestatie, maar ook gewoon voor het gebruiksgemak. Er zijn binnenbanden beschikbaar met uiteenlopende ventiellengtes, variërend van 40 mm tot 80 mm. Welke ventiellengte je nodig hebt, hangt af van de hoogte van je velgen. Zorg ervoor dat je altijd minstens 1 à 1,5 cm over hebt om je pomp op te plaatsen. Je kan ook werken met ventielverlengers, maar let erop dat dit niet bij alle binnenbanden mogelijk is.


Naast de diameter is ook de breedte van de binnenband van belang. Een binnenband voor een stadsfiets en een voor een racefiets zijn dan wel beiden 28 inch, hun breedte is toch verschillend. Dit komt omdat de buitenbanden voor een racefiets smaller zijn dan van een stadsfiets.

 

En als je helemaal niet met binnenbanden wil werken, kan je uiteraard ook kiezen voor tubes of tubeless buitenbanden.

Verbeter de sportprestaties met goede kwaliteit fietsbanden

De juiste fietsbanden hebben dus wel degelijk een groot verschil op je prestaties. Je hebt commentatoren bij een cyclocross vast al eens bezig gehoord over de keuze voor de juiste banden en bandendruk naargelang de staat van de ondergrond. Dit heeft te maken met het vinden van grip. 

 

Dé beste fietsbanden bestaan niet, maar zijn altijd afhankelijk van de omstandigheden. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen rolweerstand, lekbestendigheid, duurzaamheid en grip.

Bestel fietsbanden eenvoudig op fashionforcycling.be

Kies ook voor fietsbanden van de beste kwaliteit bij Fashion For Cycling in Lotenhulle en Geraardsbergen. Shop meteen online of kom langs in een van de winkels.

Minder
Meer
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.