MTB buitenbanden

Er zijn 112 producten

De juiste banden zijn essentieel voor een comfortabel gevoel op de fiets en voor een goede grip. In een goede fietsband moet je vertrouwen hebben als je je in de bochten gooit. Dit is zo bij racefietsbanden, maar is zeker niet anders bij mountainbike buitenbanden. Bovendien kom je op de mountainbike heel uiteenlopende ondergronden tegen, waardoo...

De juiste banden zijn essentieel voor een comfortabel gevoel op de fiets en voor een goede grip. In een goede fietsband moet je vertrouwen hebben als je je in de bochten gooit. Dit is zo bij racefietsbanden, maar is zeker niet anders bij mountainbike buitenbanden. Bovendien kom je op de mountainbike heel uiteenlopende ondergronden tegen, waardoor het profiel van mountainbike buitenbanden ook sterk kan verschillen. Een mountainbike buitenband om door de modder te klieven ziet er helemaal anders uit dan een voor rotsachtig terrein of om door los zand te fietsen. De allerbeste mountainbike buitenbanden koop je uiteraard bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen of via de Fashion For Cycling-webshop.

Mountainbike buitenbanden kopen?

Net zoals bij mountainbike binnenbanden bestaan er 3 maten voor mountainbike buitenbanden, namelijk 26, 27,5 en 29 inch. De overgrote meerderheid van de huidige mountainbikes die de trails onveilig maken zijn 29ers. 26 inch wordt vooral gebruikt bij oudere fietsen, terwijl heel wat enduro en downhill bikes beschikken over 27,5 inch wielen. Op je huidige buitenband staat altijd de maat aangeduid. Zonder nog meer verwarring te willen zaaien: Een 29 inch mountainbike buitenbanden en een 28 inch racefietsband hebben dezelfde binnendiameter. Bij een mountainbike buitenband spreken we van 29 inch omdat zo’n band veel hoger komt. 

 

Naast de diameter staat ook de breedte van je band aangegeven op de zijkant. Hoe breder de mountainbike buitenband, hoe comfortabeler hij over het algemeen rijdt. Let er wel op dat zo’n brede band tussen je voorvork past, al is de kans dat een brede band niet past groter bij een koersfiets dan bij een mountainbike.

Daarnaast is het profiel doorslaggevend. Daarvoor moet je wel kunnen inschatten wat voor terrein je voor de wielen krijgt. Eenvoudig gezegd: hoe minder de ondergrond op smooth asfalt lijkt, hoe meer profiel je zal nodig hebben. Meestal kiezen bikers meer profiel op de voorband zodat je daar meer grip hebt in de bochten. Door het profiel lever je in op snelheid, maar grip is voor de voorband belangrijker. Voor de achterband kiezen velen dan weer een mountainbike buitenband met een oppervlakkiger profiel voor een lage rolweerstand.

 

Onder racefietsers is tubeless rijden pas de laatste jaren echt ingeburgerd aan het geraken, maar onder mountainbikers is het al jaren populair. Doordat je met minder druk kan rijden, krijg je meer grip en fiets je comfortabeler omdat schokken meer gedempt worden. Bovendien kunnen tubeless banden zichzelf herstellen als je lek rijdt. De tubeless sealant die je in de band giet, dicht lekken. Vaak heb je zelfs niet eens door dat je bent lek gereden. 

Mountainbike buitenbanden bestel je eenvoudig bij Fashion For Cycling

De allerstevigste mountainbike buitenbanden koop je zoals altijd bij Fashion For Cycling, jouw vertrouwde leverancier van fietsplezier. Bestel online met gratis levering in België vanaf €50 of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 112 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.