Cyclocross buitenbanden

Er zijn 23 producten

In Vlaanderen en Nederland is veldrijden immens populair. Het is dan ook geen toeval dat de beste veldrijders steeds weer Belgen en Nederlanders zijn. En het is ook geen toeval dat je bij Fashion For Cycling een ruim aanbod aan cyclocross buitenbanden terugvindt. Cyclocross buitenbanden zijn perfect voor fietsers die graag over meerdere ondergro...

In Vlaanderen en Nederland is veldrijden immens populair. Het is dan ook geen toeval dat de beste veldrijders steeds weer Belgen en Nederlanders zijn. En het is ook geen toeval dat je bij Fashion For Cycling een ruim aanbod aan cyclocross buitenbanden terugvindt. Cyclocross buitenbanden zijn perfect voor fietsers die graag over meerdere ondergronden fietsen tijdens een en dezelfde tocht. Je kan er namelijk mee op de weg uit de voeten, maar ook in het veld, in het bos, op het strand of in diepe modder. Word nu de volgende veldritster met cyclocross buitenbanden van bij Fashion For Cycling. Shop online of in de winkel! 

Cyclocross buitenbanden kopen?

Net als bij mountainbike-buitenbanden kan het profiel van cyclocross-buitenbanden sterk verschillen. Hoe oppervlakkiger het profiel en hoe dichter de noppen bij elkaar liggen, hoe beter de cyclocross buitenband geschikt is voor een harde - misschien wat zanderige - ondergrond. Hoe dieper de noppen en hoe verder ze uit elkaar liggen, hoe beter je grip zal hebben in diepe modder. De modder zal zo ook minder aan je banden blijven kleven.

 

Zeker de cyclocross buitenbanden met wat minder profiel kunnen absoluut ook gebruikt worden als gravel buitenbanden. Het verschil tussen beide types buitenbanden is dan ook niet altijd even eenduidig en heel wat banden kunnen in beide categorieën ingedeeld worden.

Toch zijn er een aantal duidelijke verschillen. De breedte is misschien wel het duidelijkste verschil. Bij veldritten die worden georganiseerd door de internationale wielerunie (UCI) is de maximale breedte van een cyclocross buitenband 33 mm. De overgrote meerderheid van alle cyclocross buitenbanden zijn daarom ook 32 of 33 mm breed. Bij gravel banden zijn er heel wat meer breedtes mogelijk. De breedte van gravel banden begint bij ongeveer 30 mm, maar kan doorlopen tot 40 mm en soms zelfs 45 of 47 mm.

 

Daarnaast is het tubeless rijden ook helemaal ingeburgerd in het gravelbiken, terwijl dat bij cyclocrossers nog heel wat minder het geval is. De verhouding tubeless t.o.v. clinchers is bij gravel banden veel hoger dan bij cyclocross banden. Veldrittoppers zullen zelfs zelden banden gebruiken tijdens wedstrijden maar eerder opteren voor cyclocross tubes. 

Koop cyclocross buitenbanden online en in de winkel bij Fashion For Cycling

De juiste cyclocross-buitenbanden voor alle omstandigheden koop je makkelijk en tegen de beste prijzen bij Fashion For Cycling. Plaats je bestelling online of kom langs in de winkel en aarzel niet om raad te vragen.

Minder
Meer
Toont 1 - 23 of 23 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.