Tubeless onderdelen

Er zijn 121 producten

Tubeless rijden is over alle fietsdisciplines heen aan een sterke opmars bezig. En dat is geen toeval. Het fietst veel comfortabeler dan de combinatie van een gewone buitenband met een binnenband, terwijl de rolweerstand net lager ligt. Bovendien sta je niet meer langs de kant van de weg te klungelen met een binnenbandje als je lek rijdt. De sea...

Tubeless rijden is over alle fietsdisciplines heen aan een sterke opmars bezig. En dat is geen toeval. Het fietst veel comfortabeler dan de combinatie van een gewone buitenband met een binnenband, terwijl de rolweerstand net lager ligt. Bovendien sta je niet meer langs de kant van de weg te klungelen met een binnenbandje als je lek rijdt. De sealant in een tubeless band dicht in no time het lek. Toch blijft het aankopen van kwaliteitsvolle onderdelen en accessoires en het goed onderhouden van je fiets dé sleutel tot succes. En bij tubeless is dat toch net wat anders dan bij klassieke clinchers. Je koopt alle tubeless onderdelen en accessoires bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen of meteen online via de webshop.

Tubeless onderdelen kopen?

Je hebt uiteraard niets aan tubeless ventielen en tubeless sealant als je wiel tubeless rijden niet toestaat. Let er dus goed op dat je wielen tubeless of tubeless ready te maken zijn. Sommige wielen hebben bij aankoop al een tubeless velglint op liggen. Bij andere moet je dat zelf nog monteren. Op die manier maak je je velg volledig luchtdicht zodat er ook langs de spaken geen lucht kan ontsnappen en er geen scherpe randjes zijn die je band lek kunnen prikken. Omdat een mountainbikewiel uiteraard breder is dan een racefietswiel, bestaat er velglint in uiteenlopende breedtes (van 17 tot 35 mm). Kies de breedte die het best overeenkomt met je interne velgbreedte.

 

Andere tubeless onderdelen en accessoires zijn:

  • tubeless ventielen: Omdat er geen binnenband is, moet je een los ventiel in het wiel monteren. Deze ventielen hebben verschillende lengtes zodat je kan afstemmen op je velghoogte. De lengte varieert tussen de 40 mm en 80 mm. Je kan ook ventielverlengers gebruiken op tubeless ventielen. En omdat het oog ook wat wil, zijn tubeless ventielen beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.

  • tubeless sealant: Tubeless sealant maakt je band volledig luchtdicht zodat er waar de band op de velg ligt geen lucht kan ontsnappen. Daarnaast dicht sealant kleine gaatjes die je met klassieke banden zouden dwingen tot het vervangen van een binnenband.

  • tubeless repair kit: Met behulp van een tubeless repair kit kan je toch je tubeless band herstellen als de sealant er niet in slaagt het lek te dichten.

Bestel je tubeless onderdelen online op fashionforcycling.be

Het moge duidelijk zijn: tubeless rijden biedt vele voordelen. Mits je uiteraard beschikt over de juiste tubeless onderdelen en accessoires. Die bestel je heel eenvoudig via de Fashion For Cycling-webshop of je komt even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 121 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.