Tubeless repair kit

Er zijn 17 producten

Iedereen die tubeless rijdt, is het eens over de grote voordelen van tubeless rijden tegenover het fietsen met gewone fietsbanden met binnenband. Doordat je met een lagere bandendruk kan rijden, fietst het comfortabeler zonder dat de rolweerstand verhoogt. Integendeel zelfs. Omdat er geen wrijving kan zijn van een binnenband met buitenband is de...

Iedereen die tubeless rijdt, is het eens over de grote voordelen van tubeless rijden tegenover het fietsen met gewone fietsbanden met binnenband. Doordat je met een lagere bandendruk kan rijden, fietst het comfortabeler zonder dat de rolweerstand verhoogt. Integendeel zelfs. Omdat er geen wrijving kan zijn van een binnenband met buitenband is de rolweerstand bij tubeless lager. Daarnaast hoef je je over het algemeen nog weinig zorgen te maken over lekke banden. De tubeless sealant dicht het gat terwijl je gewoon verder fietst. Klungelen met een binnenband aan de kant van de weg is dus verleden tijd. Maar sommige lekken zijn nu eenmaal te groot voor de sealant om te dichten. Dan heb je een tubeless repair kit nodig. De beste kits vind je uiteraard terug bij Fashion For Cycling in Lotenhulle en Geraardsbergen.

Tubeless repair kit kopen?

Met behulp van zo’n tubeless repair kit kan je eenvoudig een gat in je tubeless band dichten dat te groot is voor de sealant. Onderzoeken in de praktijk tonen aan dat sealant al best grote gaten kan dichten, maar volledig feilloos is het niet. 

In een tubeless repair kit zitten verschillende onderdelen waardoor je in een handomdraai een lek kan dichten en toch weer snel op pad kan. 

Een belangrijk onderdeel van een tubeless repair kit is een soort insteekvork. Met dit vorkje maak je het gat egaal. Vergelijk dit met het boorwerk dat een tandarts verricht voordat hij/zij een vulling aanbrengt. Met dit vorkje stop je vervolgens een rubberen strip in het gat zodat het gedicht wordt. De meeste tubeless repair kits hebben enkele verschillende formaten rubbers zodat je het juiste formaat kan gebruiken afhankelijk van de grootte van het gat. Dit proces is vergelijkbaar met het dichten van een lek in een autoband. Je kan het uiteinde van het rubberen stripje nog afknippen met een tangetje maar het zal ook wegslijten naarmate je fietst. In principe ben je dan klaar. Enkel nog je band oppompen en je kan weer op weg


Bijvoorbeeld Dynaplug maakt iets duurdere maar ook gesofisticeerdere tubeless repair kits. Er is een repair kit van Dynaplug waarmee je in een beweging een plug aanbrengt en je band oppompt met CO2. Je stopt eerst de plug in het gat. De punt van de plug is scherp en werkt als de punt van een injectienaald. Vervolgens sluit je het CO2-patroon aan en pomp je in enkele seconden je tubeless band op. 

 

In principe is er niet echt een verschil in methode om een lek te stoppen bij een mountainbikeband of een racefietsband. Al doende zal je snel merken welke plugs je in welke situatie nodig hebt.

Een tubeless reparatie set vind je op fashionforcycling.be

Ben je op zoek naar een goede tubeless repair kit? Uiteraard kan je daarvoor terecht bij Fashion For Cycling, jouw leverancier van fietsplezier. Koop meteen online met gratis levering in België vanaf €50.

Minder
Meer
Toont 1 - 17 of 17 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.