Stadsfiets buitenbanden

Er zijn 33 producten

Soms wordt wel eens gedacht dat enkel aan mountainbike buitenbanden en racefiets buitenbanden veel aandacht wordt besteed bij de ontwikkeling, maar dat klopt absoluut niet. Ook aan buitenbanden voor een stadsfiets of trekkingfiets moet de nodige aandacht besteed worden. Het moeten namelijk echte allrounders zijn. Ze moeten licht zijn om te compe...

Soms wordt wel eens gedacht dat enkel aan mountainbike buitenbanden en racefiets buitenbanden veel aandacht wordt besteed bij de ontwikkeling, maar dat klopt absoluut niet. Ook aan buitenbanden voor een stadsfiets of trekkingfiets moet de nodige aandacht besteed worden. Het moeten namelijk echte allrounders zijn. Ze moeten licht zijn om te compenseren voor de vaak zwaardere fiets dan een koersfiets, een lichte rolweerstand hebben, goed beschermen tegen lek rijden en duurzaam zijn. Bovendien moet ook het profiel allround zijn zodat je zowel op de weg als licht offroad uit de voeten kan. Koop jouw stadsfiets buitenbanden nu online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Stadsfiets buitenband kopen?

De stadsfiets buitenbanden bij Fashion For Cycling zijn steeds zogenaamde trengelbanden of draadbanden. Bij deze banden is er een stalen draad gemonteerd in de kern die je niet kan vouwen. Een draadband heeft zo al meteen de juiste vorm voor montage, maar het kan soms iets moeilijker zijn om de band helemaal op de velg te krijgen dan bij een vouwband. Toch is het in het geval van een stadsfiets buitenband zeker geen nadeel als het om een draadband gaat. De lekbestendigheid is namelijk uitstekend.


Typische stadsfiets buitenbanden hebben een diameter van 28 inch, maar sommige modellen hebben ook een kleinere diameter. Je kan zo bij Fashion For Cycling ook stadsfiets buitenbanden kopen van bijvoorbeeld 26 inch als vervangingsband voor een mountainbike of 20 inch voor op een kinderfiets.

 

Bij de ontwikkeling van stadsfiets buitenbanden wordt uiteraard sterk de nadruk gelegd op veiligheid. Veruit de meeste types hebben daarom een reflecterende rand op de zijkant van de band zodat je in het verkeer goed zichtbaar bent.

Door de sterke opkomst van elektrisch fietsen hebben bandenfabrikanten ook stadsfiets buitenbanden ontwikkeld specifiek voor e-bikes. Op zich is het verschil met gewone “stadsfiets buitenbanden” niet zo groot. Banden voor e-bikes zijn nog net ietsje steviger omdat ze wegens de hogere snelheden ook meer te verduren krijgen.

Bestel je stadsfiets buitenband online op fashionforcycling.be

Ben je ook op zoek naar een nieuwe buitenband voor je stadsfiets? De sterkste buitenbanden van merken zoals Schwalbe, Continental en Goodyear vind je steeds bij Fashion For Cycling. Kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen of bestel via de webshop.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 33 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.