Piste buitenbanden

Er zijn 2 producten

In de winter trekken veel wielerprofs naar Spanje of andere zuiderse oorden om het goede weer op te zoeken en daar in ideale omstandigheden het nieuwe seizoen voor te bereiden. Maar voor amateur-wielrenners is dat niet altijd mogelijk. Zij trekken vaak naar de piste om hun trainingen in warme en droge omstandigheden te kunnen afwerken. In de win...

In de winter trekken veel wielerprofs naar Spanje of andere zuiderse oorden om het goede weer op te zoeken en daar in ideale omstandigheden het nieuwe seizoen voor te bereiden. Maar voor amateur-wielrenners is dat niet altijd mogelijk. Zij trekken vaak naar de piste om hun trainingen in warme en droge omstandigheden te kunnen afwerken. In de wintermaanden worden er ook vaak pistewedstrijden georganiseerd. Het juiste materiaal is daarvoor uiteraard noodzakelijk en daar horen piste banden nu eenmaal bij. De beste pistebanden koop je uiteraard bij je vertrouwde leverancier van fietsplezier Fashion For Cycling. Bestel meteen via de FFC-webshop of kom langs in de winkel.

Piste buitenbanden kopen?

In principe kan je ook met racefiets buitenbanden op de piste terecht. Let wel op, want de uitbaters van een piste zijn streng op wat toegelaten is en wat niet. Vraag dus zeker na wat toegelaten is voordat je het ovaal betreedt. Je hebt geen banden nodig met veel profiel, want als je snel genoeg gaat, zal je niet wegschuiven. Zogenaamde ‘slicks’ voldoen zeker.

 

Specifieke pistebanden hebben weinig tot geen profiel en zijn extreem licht voor een ultralage rolweerstand. Op de piste worden standaard banden met een breedte van 23 mm gebruikt.


Omdat de rolweerstand op de piste uiterst belangrijk is, wordt er veel vaker voor piste tubes dan voor piste banden gekozen. Bij tubes zijn de binnen- en buitenband zogezegd een geheel, waardoor de rolweerstand nog een stuk lager ligt dan bij banden.

Piste buitenbanden vind je bij Fashion For Cycling

Kies voor piste banden van Fashion For Cycling en breek elk baanrecord. Bestel meteen online of kom naar de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Minder
Meer
Toont 1 - 2 of 2 producten

Product filter

Breedte
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.