Gravel binnenbanden

Er zijn 8 producten

Veruit de meeste gravelbikers rijden tegenwoordig met een tubeless setup, maar toch zijn er ook nog een pak fietsers die vasthouden aan de aloude combinatie van een binnenband met een buitenband. Never change a winning team, right? Sommige fietsers voelen zich nu eenmaal comfortabeler met hun vertrouwde combinatie van buitenbanden met binnenband...

Veruit de meeste gravelbikers rijden tegenwoordig met een tubeless setup, maar toch zijn er ook nog een pak fietsers die vasthouden aan de aloude combinatie van een binnenband met een buitenband. Never change a winning team, right? Sommige fietsers voelen zich nu eenmaal comfortabeler met hun vertrouwde combinatie van buitenbanden met binnenbanden. Maar uiteraard heb je dan de juiste gravel binnenbanden nodig. Bij Fashion For Cycling hebben we een uitgebreid aanbod aan gravel binnenbanden tegen de beste prijzen. Koop meteen online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Gravel binnenbanden kopen?

 

Welke gravel binnenbanden je nodig hebt, is uiteraard afhankelijk van je wielmaat. Een gravelbike lijkt misschien wat op een cyclocrossfiets, maar de geometrie is toch nog anders. De standaard wielmaat van een gravelbike is 28 inch, maar er zijn ook gravelbikes die 27,5 inch wielen hebben. Afhankelijk van de precieze geometrie van jouw fiets kan je zelfs kiezen welke wielmaat je gebruikt. Een grotere wielmaat geeft je meer comfort en stabiliteit en maakt het je makkelijker om over bijvoorbeeld stenen te rijden, terwijl de kleinere wielmaat net wat wendbaarder is maar ook meer controle vergt.

 

Bij de meeste merken past een binnenband maar op 1 specifieke wielmaat. Een 28 inch binnenband past dan enkel op een 28 inch wiel en niet op een 27,5 inch wiel. Sommige binnenbanden zijn echter vrij flexibel en zijn daarom geschikt voor een breed spectrum aan wielmaten: 27,5; 28 of 29 inch. Dit is dus uiterst handig als je op zoek bent naar gravel binnenbanden.

 

Een groot voordeel van een tubeless setup is dat je met een lagere bandendruk kan rijden. Gelukkig is er een alternatief voor tubeless - in de vorm van een speciale binnenband - waarmee je met een lagere bandendruk kan rijden dan met normale binnenbanden: de kunststoffen Aerothan binnenbanden van Schwalbe.

Deze kunststof gravel binnenbanden zijn een pak sterker dan gewone rubber binnenbanden en dus zeer goed bestand tegen snake bites. Ze geven je buitenband ook meer stabiliteit. Naast sterker zijn ze ook vele malen lichter. Als je wil profiteren van het gewichtsvoordeel van tubeless zonder tubeless te rijden, zijn Aerothan gravel binnenbanden zeker het overwegen waard.

De beste gravel binnenbanden vind je op fashionforcycling.be

Op zoek naar een extra paar binnenbandjes voor je volgende graveltocht? Die vind je bij Fashion For Cycling! Bestel meteen online via de webshop of kom langs in de winkel.

Minder
Meer
Toont 1 - 8 of 8 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.