Tube lijm

Er zijn 8 producten

Onder wielertoeristen is het gebruik van de tube nog niet echt ingeburgerd. En omdat het nogal een gedoe is als je lek rijdt, verwachten we dat dit niet meteen zal veranderen. Als je echter wedstrijden rijdt, is de kans wel groot dat je al eens met tubes hebt gefietst. Of dat je van plan bent om dit te gaan doen. De montage van tubes verloopt we...

Onder wielertoeristen is het gebruik van de tube nog niet echt ingeburgerd. En omdat het nogal een gedoe is als je lek rijdt, verwachten we dat dit niet meteen zal veranderen. Als je echter wedstrijden rijdt, is de kans wel groot dat je al eens met tubes hebt gefietst. Of dat je van plan bent om dit te gaan doen. De montage van tubes verloopt wel helemaal anders dan de montage van ‘gewone’ buitenbanden. Je maakt ze namelijk vast met speciale tubelijm. Je ontdekt hier ons ruime aanbod tube lijm en lijmverwijderaar. Shop meteen online via onze webshop met gratis levering in België vanaf €50 of kom langs in een van onze winkels.

Tube lijm kopen?

Het lijmen van tubes op de velgen van je wielen moet zeer secuur gebeuren. Je wilt namelijk niet dat na 3 bochten je tube al van je velg loopt en je zo een goed resultaat misloopt.


Voordat er lijm aan te pas komt, plaats je je tubes best eerst droog op de velg. Op die manier ‘oefen’ je deze beweging al voor wanneer je de tube er definitief op legt. De tubes moeten ook wat oprekken zodat ze goed op je wielen passen. Een tube goed lijmen is een proces van meerdere dagen. Voordat je effectief lijmt, ruw je de velg op en ontvet je. Vervolgens smeer je met een kwast de tube lijm op de velg. Vermijd dat je te veel gebruikt en er klodders vormen. Je wacht best 24 uur tussen verschillende lagen. Tussendoor breng je ook het velglint aan als dit nog niet aanwezig is.

Als er voldoende kit op de velg is, kan je daadwerkelijk beginnen lijmen. Breng een dunne laag kit aan op het stootlint van de tube. Daarna lijm je ook het velgbed van je wiel. Vervolgens zet je het wiel voor je met het ventielgat bovenaan. Je stopt het ventiel van de tube erdoor en zo kan je makkelijker de tube op je velg trekken. Vervolgens pomp je de tube op en laat je ze best even drogen voordat je ze gebruikt. Eventuele zichtbare resten van de tube lijm kan je makkelijk verwijderen met speciale tubelijmverwijderaar. 

 

Let op: Kijk zeker goed op de verpakking van de tube lijm of de lijm geschikt is voor jouw velgen. Er is namelijk een verschil tussen carbon of aluminium velgen

Zeer ruim aanbod tube lijm vind je op fashionforcycling.be

Bij Fashion For Cycling vind je een groot aanbod aan tube lijm van onder andere Continental, Vittoria en Challenge. Plaats je bestelling voor tube lijm en andere fietsonderdelen meteen online via de Fashion For Cycling-webshop of breng een bezoekje aan de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen. 

Minder
Meer
Toont 1 - 8 of 8 producten

Product filter

Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.