Racefiets wielen schijfrem

Er zijn 96 producten

Waar het bij auto’s de normaalste zaak van de wereld is en ook mountainbikers al langer met het idee vertrouwd zijn, is het op racefietsen nog net wat nieuwer: we hebben het uiteraard over schijfremmen. Bij een fiets met schijfremmen is je wiel uitgerust met een remschijf en gebeurt het remmen doordat een klauw de schijf vastgrijpt. Je moet daar...

Waar het bij auto’s de normaalste zaak van de wereld is en ook mountainbikers al langer met het idee vertrouwd zijn, is het op racefietsen nog net wat nieuwer: we hebben het uiteraard over schijfremmen. Bij een fiets met schijfremmen is je wiel uitgerust met een remschijf en gebeurt het remmen doordat een klauw de schijf vastgrijpt. Je moet daarvoor uiteraard wel racefiets wielen voor schijfremmen hebben. Je kan namelijk niet je racefiets wielen voor velgremmen even ombouwen. Heb je een prachtige set racefiets wielen voor schijfremmen gespot in ons uitgebreid aanbod? Wacht dan niet langer en bestel meteen online of kom langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

Racefiets wielen voor schijfremmen kopen?

Schijfremmen hebben enkele voordelen ten opzichte van de klassieke velgremmen. Ze zijn namelijk beter doseerbaar bij het remmen en ze remmen perfect in alle omstandigheden, zowel in extreem warm weer als in koud en nat weer. Zeker in afdalingen zijn schijfremmen een betere keuze omdat je velgen niet warm kunnen worden door het remmen. Bovendien kan je velg niet slijten door te remmen. Een set racefiets wielen voor schijfremmen gaat daardoor over het algemeen langer mee. Bovendien is het ook goedkoper om gewoon nieuwe remschijven te kopen dan een volledig nieuwe wielset omdat de velgrand ingesleten is. Als je een nieuwe racefiets koopt, is een afwerking met schijfremmen al zo goed als de standaard geworden. 

Bij de huidige generatie racefietswielen voor schijfremmen wordt standaard gebruik gemaakt van steekassen om het wiel te monteren. Dit is nodig omdat het wiel er zeer precies in moet en een steekas de krachten die vrijkomen beter kan opvangen. De steekas vooraan is standaard 100 mm lang en heeft een diameter van 12 mm, de steekas voor het achterwiel is is standaard 142 mm lang en heeft ook een diameter van 12 mm.

Een andere technische specificatie waaruit je moet kiezen is centerlock-bevestiging of 6-gaatsbevestiging. De eerste generatie racefietswielen voor schijfremmen hadden 6-gaatsbevestiging, maar tegenwoordig is centerlock de standaard. Een remschijf voor 6-gaats past niet op centerlock en omgekeerd. Dit is dus belangrijk om te weten als je je huidige remschijven wilt recupereren. 

 

Uiteraard zijn racefietswielen voor schijfremmen verkrijgbaar in verschillende types zoals carbon vs. aluminium en in uiteenlopende velghoogtes. Daarnaast zijn er racefietswielen voor tubes, tubeless-ready racefietswielen of wielen voor clincherbanden

Bestel je racefiets wielen voor schijfrem online op fashionforcycling.be

Ben je op zoek naar een nieuwe set koerswielen voor schijfremmen om zo je fiets een flinke upgrade te geven? Ga meteen naar de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en aarzel niet om advies te vragen aan onze medewerkers of bestel direct online via de webshop.

Minder
Meer
Toont 1 - 24 of 96 producten
Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.